Cât va trebui să plătească Ion Țiriac pentru recompensele sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Autor: Andrei Costanda

Ion Țiriac anunțase inițial că va premia doar medaliații cu aur

Sursa: Profimedia

După ce inițial a promis o mașină pentru fiecare campion olimpic român, Ion Țiriac a decis să extindă premierea și pentru sportivii care au obținut medalii de argint și bronz.

Ion Țiriac a demonstrat din nou că este un susținător dedicat al sportului românesc, anunțând o decizie care a stârnit admirație și entuziasm în rândul sportivilor români. Fundația Țiriac, cunoscută pentru implicarea sa în proiecte caritabile și în susținerea tinerelor talente, a promis inițial că va oferi câte o mașină fiecărui sportiv român care obține o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Ion Țiriac va trebui să scoată peste 1 milion de euro din buzunar

Însă, în urma rezultatelor excelente obținute de sportivii români, Țiriac a decis să extindă premierea și pentru medaliații cu argint și bronz.

Într-o postare pe Instagram, fundația a confirmat această decizie: „Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină Ioniq 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă.

Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale. Nu doar locul 1 va primi de la Fundația Țiriac mașină. Premiem și argintul, și bronzul. Mulțumim că ne faceți fericiți”
.

Calculând valoarea totală a acestor premii, suma se ridică la aproximativ 800.000 de euro. Totuși, cinci dintre sportivi- David Popovici, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ancuța Bodnar și Simona Radiș- au reușit să câștige câte două medalii la aceste Jocuri Olimpice, ceea ce ar putea dubla recompensele pentru aceștia.

Dacă Fundația Țiriac va decide să ofere câte două mașini fiecăruia dintre acești sportivi, suma totală a premiilor va ajunge la 1,05 milioane de euro.

Citește și: Prognoza meteo azi, 12 august. Val de caniculă și aer greu de respirat în mai multe zone ale țării

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare

9 medalii pentru România la JO de la Paris 2024

România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris cu un total de nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint și două de bronz.

Performanțele sportivilor români au fost remarcabile, marcând cea mai bună clasare a României în ierarhia pe medalii din 2008, când tricolorii au încheiat competiția pe locul 18, cu un total de nouă medalii (4 de aur, 1 de argint și 4 de bronz). În comparație, la ediția precedentă, JO 2020 de la Tokyo, România s-a clasat pe locul 46, cu o singură medalie de aur, trei de argint și fără nicio medalie de bronz.

Printre campionii olimpici români din 2024 se numără înotătorul David Popovici, care a câștigat aurul la proba de 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin, și echipajul feminin de opt plus unu, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu.

În urma contestației depuse la TAS, gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris.

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.