La data de 25 decembrie 2024 se sărbătorește Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, iar după 40 de zile de post, gospodinele pregătesc cele mai iubite preparate pentru masa de Crăciun. De pe masa de Crăciun nu pot lipsi cârnații, în special cei de casă, a căror rețetă este foarte importantă. Iată câtă sare se pune la 5 kilograme de carne pentru cârnați.
Câtă sare se pune la 5 kilograme de carne pentru cârnați
Gospodinele se pregătesc pentru masa de Crăciun și caută rețetele perfecte pentru cârnații de casă, astfel încât savoarea lor să îi impresioneze pe invitați. Sarea pusă în carnea pentru cârnați este foarte importantă, schimbând complet gustul preparatului tradițional. În cazul în care cantitatea de sare este prea mică, atunci gustul cârnaților nu este unul bun, iar atunci când cantitatea de sare este prea mare, cârnații nu se pot mânca.
Pentru a prepara cârnații perfecți pentru masa de Crăciun este important să știm că pentru fiecare kilogram de carne pentru cârnați punem câte 25 de grame de sare. Astfel, pentru 5 kilograme de carne vom avea nevoie de 125 de grame de sare. Și carnea pe care o folosim poate influența foarte mult gustul final al cârnaților, dar și textura acestora.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Bucătarii recomandă ca pentru a prepara cârnații de casă să folosim un tip de carne mai grasă, precum fleica sau ceafa. Cârnații pot fi realizați și din carne amestecată de porc cu vită. „Dacă vreți să faceți cârnați de casă trebuie să alegeți carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeți pulpă puteți pune puțină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca și carne de porc cu vită. Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumați o parte din grăsime dispare și nu vreți să aveți cârnați seci. Carnea se toacă prin mașină și se amestecă foarte bine”, spune bucătarul Marian Toma, potrivit ego.ro .
Rețeta perfectă de cârnați
Ingrediente:
- 5 kilograme de carne de porc
- usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- condimente speciale pentru cârnați
- mațe de porc
Mod de preparare:
Pentru a începe prepararea cârnaților pentru masa de Crăciun este indicat să tocăm carnea și să curățăm usturoiul.
După ce usturoiul este curățat trebuie să îl tocăm mărunt, după care îl punem în carne. Amestecăm foarte bine, după care putem să adăugăm și sarea, piperul, cimbrul, condimente pentru carnați. Omogenizăm foarte bine compoziția, astfel încât fiecare parte de carne să aibă condimente.Mațele curățate foarte bine înainte vor fi puse pe dispozitivul special al mașinii de tocat, după care se va introduce carne în mașina de tocat pentru a umple întreg mațul. Pentru a finaliza întreg procesul trebuie să înțepăm cârnații, astfel încât să eliminăm golurile de aer, potrivit romaniatv.net .