Miercuri, 27 iulie, 9.802 de persoane au fost infectate cu virusul COVID-19, cu 2.551 mai puține decât în ziua precedentă, 26 iulie.
1.900 din cele aproximativ 10.000 de cazuri de infectare sunt reinfectări
Aproximativ 2.000 de persoane din totalul înregistrat pe data de 27 iulie reprezintă reinfectări la o perioadă mai mare de 90 de zile de când pacienții au contactat virusul pentru prima oară.
Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București: 2.197, Cluj- 612, Timiș- 457, Prahova- 442, Sibiu- 431, Ilfiv- 421 și Brașov- 419.
De asemenea, Capitala are cea mai mare rată de incidență- 7,5 la mie, fiind urmată de: Cluj- 5,95, Ilfov- 5,33, Constanța- 4,79 și Brașov- 4,54.
În momentul de față, în spitale, sunt internați 3,571 de pacienți, numărul lor fiind cu 126 mai mare decât în ziua precedentă, conform Ministerului Sănătății.
Citeste si: Când va deveni obligatorie masca de protecție în România. Anunț de ultimă oră de la Alexandru Rafila
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
În ultimele 24 de ore, 29 de decese provocate de infecția cu COVID-19 au fost raportate, 15 dintre acestea fiind decesele ale bărbaților și 14 ale femeilor. Tot în ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.840 de teste RT-PCR și 24.134 de teste antigen.
Persoanele care au fost infectate se confruntă cu sindromul post-COVID
Persoanele care au fost infectate cu virusul COVID-19 și care au făcut o formă ușoară a bolii, chiar și după câteva luni de când s-au vindecat, dezvoltă sindromul post-COVID.
„ Este surprinzător modul în care sindromul post-COVID îşi face simţită prezenţa la pacienţii care au avut forme uşoare de COVID.
Mă refer aici la persoane tinere, persoane care nu au necesitat tratament antiviral sau internare în spital în timpul perioadei de boală, dar care la o perioadă de trei luni, şase luni se prezintă la medicul pneumolog acuzând o simptomatologie nu neapărat brutală, ci supărătoare: tuse, oboseală la efort, infecţii respiratorii repetate.
Sunt destul de frecvente (cazurile- n.r.). Aş spune că jumătate din pacienţii care se prezintă pentru evaluare post-COVID au acest tip de afectare.
Citeste si: România, lovită de valul 6 al pandemiei. Noua variantă Covid este rezistentă la antivirale și anticorpi
Pentru a înţelege lucrurile, aş compara cu persoanele care fumează. Pentru că aceeaşi afectare la nivelul săculeţilor o găsim la pacienţii care au mai mult de 20 de ani de fumat. Surprinzătoare pentru mine, cel puţin, şi surprinzătoare în condiţiile în care am avut pacienţi care nu au avut un singur episod de infecţie, ci mai multe episoade, este adevărat, toate uşoare, dar la care funcţia pulmonară la acest nivel este important afectată", a declarat Beatrice Mahler, manager-ul Institutului „Marius Nasta" din București, conform agerpres.ro.