Câte etaje are hotelul Intercontinental din București și ce se află la ultimul etaj

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 30 iul 2022, 00:55
Hotel Intercontinental
Sursa: Facebook Hotel Intercontinental

Hotelul Intercontinental este unul dintre cele mai cunoscute din București. Intercontinental are o istorie bogată.

Aflat în inima Capitalei, chiar la kilometrul 0 al Bucureștiului, Hotelul Intercontinental este unul dintre cele mai cunoscute și mai vizitate hoteluri din România.

Hotelul Intercontinental a început să fie construit în timpul regimului Ceaușescu, în anul 1967. Lucrările au început în 1968, după planurile arhitecților Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag,  Ion Moscu și Romeo Belea, și au fost încheiate în anul 1970. Hotel Intercontinental are 283 de camere și apartamente și este singurul din București ce dispune de o sală de conferințe și un centru de sănătate cu piscină aflate la peste 70 de

metri înălțime. Apartamentul Imperial este singurul din București dotat cu saună și pian.  

Hotelul Intercontinental a fost primul hotel de 5 stele din România, clădirea fiind în continuare una dintre cele mai înalte din București. Până în 2004 hotelul a reprezentat, de fapt, cea mai înaltă clădire din Capitală. Intercontinental are 22 de etaje, inaugurarea fiind la 23 mai 1971.

Hotelul Intercontinental din București: Ce se află la ultimul etaj de la Intercontinental

Hotelul Intercontinental are o înălțime de 90 de metri. La ultimul etaj se află un centru spa. De-a lungul timpului hotelul a găzduit numeroase celebrități, printre care  Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Lenny Kravitz sau Latoya Jackson.

Citeste si: A cerut-o în căsătorie! Artistul care a lansat piesa ”Toate diamantele” și-a surprins iubita în cel mai original mod, chiar pe scenă: ”Oficial, soț și soție”

Câteva scene din cunoscutul film  Nea Mărin miliardar  (1979), regizat de Sergiu Nicolaescu și care l-a avut ca personaj principal pe charismaticul Amza Pellea au fost filmate în cea mai scumpă cameră a hotelului Intercontinental, Imperial Suite, ce măsoară 240 de metri pătrați.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ridicarea hotelului a necesitat o investiție de 6 milioane de dolari la vremea aceea.

După Revoluție hotelul Intercontinental a fost deținut de către familia Păunescu, dar aceasta și-a vândut în 2007 și ultimele 12,4% din acțiuni pe care le deținea la firma ce patronează Hotelul Intercontinental. Până la sfârșitul lui 2006 Viorel Păunescu a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație (CA) al hotelului, ulterior rămânând membru al CA.

Hotelul Intercontinental și-a schimbat acționariatul  în mai multe rânduri. Hotelul este deținut în prezent de către Compania Hotelieră Intercontinental. În 2016 Compania Hotelieră Intercontinental i-a acționat în judecată pe milionarul Dan Adamescu și pe fiul acestuia, Alexander, potrivit profit.ro. Presa scria chiar că familia Adamescu ar fi controlat offshore-ul ce deținea cea mai mare participație la hotel. După decesul milionarului Adamescu a urmat un scandal între moștenitorii acestuia, fosta soție Carmen Adamescu și fiul milionarului, Alexander.

Citeste si: Câți bani are, de fapt, soțul Nicoletei Luciu? Afaceristul deține trei cartiere în trei orașe