Conform Forbes, medaliile de la Jocurile Olimpice 2024 sunt realizate de renumitul bijutier francez Chaumet. Acestea combină argintul și aurul într-un design elegant care reflectă atât moștenirea franceză, cât și spiritul olimpic.
Medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris conțin bucăți din Turnul Eiffel
Fiecare medalie de aur de la Paris este compusă, în principal, din aproximativ 500 de grame de argint și este acoperită cu un strat de doar 6 grame de aur.
Un aspect deosebit al medaliilor de la Paris 2024 este prezența unei bucăți de fier provenite din cadrul original al Turnului Eiffel, scrie Euronews. Aceste fragmente au fost extrase în timpul diverselor proiecte de renovare și modernizare ale turnului și au fost integrate în medalii pentru a simboliza legătura strânsă între premiile olimpice și capitala
Citește și: O balenă a apărut la JO 2024, în timpul semifinalei probei de surfing. Animalul uriaș a uimit pe toată lumea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Decizia de a lega premiul olimpic de simbolul Parisului a fost luată de un comitet de sportivi prezidat de legendarul biatlonist Martin Fourcade. Organizatorii au colaborat cu Chaumet, o casă de bijuterii și ceasuri de lux cu o istorie de peste două secole, pentru a crea medalii care să reflecte atât tradiția, cât și inovația.
Ce valoare au medaliile de la Jocurile Olimpice 2024
Valoarea materialelor din care sunt făcute medaliile olimpice a crescut de-a lungul anilor. Conform unei analize realizate de platforma de investiții Saxo, o medalie de aur de la Paris 2024 valorează 862,57 euro, în timp ce o medalie de argint este evaluată la 436,34 euro, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de Jocurile Olimpice precedente. În contrast, medalia de bronz, deși compusă din materiale mai puțin prețioase, valorează 3,58 euro, o sumă modestă, dar simbolică.
Până la Jocurile Olimpice din 1912, medaliile de aur erau fabricate în întregime din aur. Cu toate acestea, Primul Război Mondial și criza economică ce a urmat au impus măsuri de economisire, astfel că, începând cu Jocurile de la Anvers din 1920, medaliile de aur au fost confecționate din argint și acoperite cu un strat subțire de aur.
Această practică a continuat până în prezent.Vezi această postare pe Instagram