Câte persoane s-au vaccinate în România, până acum? Au fost administrate 5 milioane de doze de vaccin

Author: Denisa Avram
Actualizat: 24 iul 2022, 08:45
In ultimele 4 luni au fost administrate 5 milioane de doze de vaccin in tara noastra

Campania de vaccinare este în plină desfășurare. Autoritățile au dezvăluit numărul de persoane vaccinate în România în ultimele 4 luni.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au venit cu noi statistici în ceea ce privește numărul de persoane care s-au vaccinat anti-COVID, în ultimele patru luni. Conform acestor date, peste 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în România de la debutul campaniei de vaccinare. Anunțul a fost făcut marți seara.

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în Romania?

De la începutul campaniei de vaccinare,  care a luat startul, în România, pe data de 27 decembrie 2020, au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva noului coronavirus. Datele au fost făcut publice marți, 27 aprilie 2021. Peste 1.850.000 de persoane au primit deja ambele doze de vaccin.

În România, majoritatea persoanelor au fost vaccinate cu serul Pfizer/BioNTech.

Citeste si: A leșinat imediat după ce a făcut vaccinul anti-Covid-19. Ce au descoperit medicii în cazul unei tinere din Galați?

Conform datelor făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, 84.647 de persoane au fost vaccinate.

Planul autorităților este ca, până la începutul verii, să fie vaccinate 5 milioane de persoane. Astfel, campania de vaccinare a fost accelerată în utimele zile, prin acțiuni-maraton, precum la Timișoara, sau puncte drive-thru, precum la Deva și Cluj-Napoca, potrivit Digi24.  

Aceste eforturi sunt menite să facă vaccinarea cât mai accesibilă populației care vrea să se imunzeze, în speranța că până în toamnă s-ar putea atinge limita de 10 milioane de persoane vaccinate, care ar permite o relațare majoră a măsurilor de siguranță.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

La începutul campaniei de imunizare, ritmul lent al acțiunii s-a datorat lipsei dozelor de vaccin.

România a fost una dintre țările Uniunii Europene cu rezultate dintre cele mai bune în privința vaccinării. Listele de așteptare au fost reduse semnificativ în tultima perioadă, ca urmare a faptului că dozele de vaccin încep să fie suficiente.

Citeste si: Vaccinarea cu Pfizer se va face cu trei doze? Ce au declarat reprezentanții companiei

„Peste 5.000.000 de doze administrate în România!

În această seară am depășit pragul de 5.000.000 de doze administrate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Până în această seară, în România au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19.

Împreună învingem pandemia!” a fost mesajul transmis de autorități pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Citeste si: Un pacient de 23 de ani din Brasov a suferit soc anafilactic dupa vaccinarea cu Pfizer! Care este starea tanarului!

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?