Câte zile au vacanță copiii în 2022! Structura anului școlar: În ce perioadă vor fi şcolile închise

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 dec 2021, 18:05
Vacanţa de două săptămâni pentru elevi, în curând: Anunţ important. În ce perioadă vor fi şcolile închise
Sursa: PixaBay

Elevii de gimnaziu și de liceu vor intra în curând în vacanța de iarnă pentru două săptămâni. Copiii vor avea timp să se relaxeze și să se pregătească să primească daruri de la Moș Crăciun.

Vacanța de iarnă vine pentru elevii de gimnaziu și liceu, astfel că școlile vor fi închise timp de două săptămâni. Iată când începe și când se termină vacanța de Crăciun.

Când intră elevii în vacanța de iarnă? 

Conform Ministerului Educației, elevii din clasele 0- IV intră în vacanța de iarnă începând cu 23 decembrie 2021 și revin la școală pe 10 ianuarie 2022.

Elevii din gimnaziu si liceu se întorc la școală pe data de 3 ianuarie, astfel că vacanța lor va fi puțin mai scurtă față de vacanța de iarnă a celor mici. Așadar, elevii vor avea în total 17 zile de vacanță de iarnă.

Citeste si: Vacanța de iarnă 2021. Când începe vacanța de iarnă și când se întorc elevii la școală în ianuarie 2022?

Odată cu vacanța de iarnă se încheie și semestrul I, așadar, nu va mai exista vacanța intersemestrială. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că, în primele două săptămâni de școală din 2022, elevii vor susține tezele pentru semestrul I.

Începând cu data de 2 mai, elevii vor mai face cursuri în continuare, până pe 10 iunie, când se termină anul școlar și începe vacanța de vară.

Ce vacanțe vor mai avea elevii în anul școlar 2021- 2022

După vacanța de iarnă, elevii urmează să mai aibă și vacanța de primăvară. În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va încep de pe data de 15 aprilie și se va finaliza pe data de 1 mai 2022.

Citeste si: Când se întorc elevii la școală? Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se întâmplă cu școlile din noiembrie

Programul naţional „Şcoala altfel" va avea loc în perioada 8- 14 aprilie 2022.

De la data de 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care va începe anul școlar 2022 – 2023, elevii se vor bucura de vacanța de vară.