Câte zile libere au angajații de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2024

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 oct 2024, 13:29

Câte zile libere au angajații de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Sursa: Facebook Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Angajații din România mai au doar 5 zile libere de stat până la sfârșitul anului 2024, însă două dintre acestea pică în weekend.

În anul 2024 au fost declarate 17 zile drept sărbători legale, dintre care doar 10 au picat în timpul săptămânii, iar 7 au picat în weekend. Până la sfârșitul anului, angajații din România se bucură de 5 zile libere de la stat, următoarele fiind de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Iată câte zile libere au angajații de Sfântul Andrei și 1 Decembrie în anul 2024.

Câte zile libere au angajații de Sfântul Andrei și 1 Decembrie?

5 zile libere de la stat mai au angajații din România până la finalul anului 2024, însă dintre acestea două pică în weekend. Sfântul Andrei este prăznuit la data de 30 noiembrie, ce pică sâmbăta, astfel încât următoarea zi liberă, de 1 Decembrie pică duminica. Cum cele două sărbători pică în weekend, angajații din România, atât cei de la stat, cât și cei de la privat, nu vor beneficia de zile libere în această perioadă.

Deși angajații nu vor avea parte de o minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, ca în anii precedenți, aceștia se vor bucura de o minivacanță de cinci zile cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Prima zi de Crăciun, 25 decembrie 2024, pică într-o zi de miercuri, iar a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2024, pică joia, astfel românii au liber în aceste două zile.

Alături de aceste două zile, s-a decis ca și data de 27 decembrie să fie liberă, astfel încât să lege zilele libere de zilele de weekend.

Mai multe zile libere legale vor pica în timpul săptămânii în 2025

Angajații din România se bucură de fiecare zi liberă de la stat ce pică în timpul săptămânii, astfel încât să se bucure de mai mult timp alături de persoanele dragi, iar anul 2025 este de partea lor.

Pe parcursul anului 2025 românii se vor bucura de 17 zile libere de la stat, dintre care 13 vor pica în timpul săptămânii, cu trei mai mult față de anul 2024.

Prima lună a anului 2025 le aduce angajaților din România mai multe zile libere, mai exact prima și a doua zi după Anul Nou, pe 1 și 2 ianuarie 2025, ce pică miercuri și joi. S-a decis ca și ziua de 3 ianuarie să fie liberă pentru bugetari, astfel încât să se formeze o punte între zilele libere și weekend, după care urmează alte două zile libere,

pe 6 și 7 ianuarie 2025, de Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul, ce pică luni și marți, potrivit zilibera.ro.

Citește și: Câte zile libere vor avea românii de Crăciun în 2024. Când pică sărbătoarea

Ziua Unirii Principatelor Române este celebrată la data de 24 ianuarie, ce pică vineri, zi ce este liberă de la stat. Paștele catolic și Paștele ortodox pică la data de 20 aprilie 2025, astfel încât angajații se pot bucura de aceleași vacanțe, începând cu data de 18 aprilie, ce pică vinerea, până luni, 21

aprilie 2025, ce pică lunea.

Iată lista completă a zilelor libere din anul 2025:

1 ianuarie, miercuri- Anul Nou

2 ianuarie, joi- Anul Nou

3 ianuarie, vineri- Punte pentru weekend 

6 ianuarie, luni- Boboteaza

7 ianuarie, marți- Sfântul Ioan Botezătorul

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă fratele adoptiv al Claudiei Puican? "Ne-au spus să așteptăm până la vârsta de 18 ani!”

24 ianuarie, vineri- Ziua Unirii Principatelor Române

18 aprilie, vineri- Vinerea Mare

20 aprilie, duminică- Paștele

21 aprilie, luni- Paștele

1 mai, joi- Ziua Muncii

2 mai, vineri- Punte pentru weekend

1 iunie, duminică- Ziua Copilului

8 iunie, duminică- Rusalii

9 iunie, luni- Rusalii

15 august, vineri- Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie, duminică- Sfântul Andrei

1 decembrie, luni- Ziua Națională a României

25 decembrie, joi- Crăciunul

26 decembrie, vineri- Crăciunul