Câte zile libere au românii în luna noiembrie? Minivacanță la sfârșitul lunii

Autor: Bianca Hriscu

Pe 30 noiembrie, românii vor beneficia de o nouă zi liberă

Sursa: unsplash

La finalul lunii noiembrie, pe români îi așteaptă o minivacanță. Iată câte zile libere au românii în noiembrie.

În decursul unui an, românii au parte de mai multe zile libere legale, iar o astfel de zi este programată în luna noiembrie. Astfel, la final de lună, majoritatea românilor vor avea parte de o minivacanță. Iată câte zile libere au românii în noiembrie.

30 noiembrie 2021, zi liberă pentru români. Când a fost adăugată pe lista liberelor legale?

În luna noiembrie, românii vor beneficia de o singură zi liberă legală și anume ziua de 30 noiembrie 2021.

În această zi este sărbătorit Sfântul Andrei, considerat drept ocrotitorul României. Începând cu anul 2012, autoritățile din România au luat decizia de a include ziua de 30 noiembrie pe lista liberelor legale. Astfel, legea a fost modificată la acel moment, iar sărbătoarea Sfântului Andrei, care pică în fiecare an pe data de 30 noiembrie, a fost declarată sărbătoare legală și zi nelucrătoare.

Chiar dacă în noiembrie românii au parte doar de o zi liberă, 30 noiembrie, având în vedere că aceasta este acordată înaintea zilei de 1 Decembrie, atunci când este sărbătorită Ziua națională a

României, anual, românii au parte de o minivacanță. Dacă cele două zile libere pică în apropierea weekendului, atunci majoritatea persoanelor profită de ocazie pentru a-și planifica o vacanță scurtă.

În anul 2021, 30 noiembrie pică într-o zi de marți, astfel că nu ar fi exclus ca multe persoane să facă punte între cele două zile libere și weekend și să beneficieze astfel de o minivacanță de 5 zile. 

Citeste si: Câte zile libere vor mai avea românii în 2021? Cum arată calendarul zilelor libere

Zile libere 2021. Ce sărbători legale sunt în 2021?

În anul 2021, care se apropie de final, românii au beneficiat de mai multe zile libere. Primele au fost chiar la începutul anului, mai exact pe 1 și 2 ianuarie. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, românii au beneficiat din nou de o zi liberă, la fel cum s-a întâmplat și pe 30 aprilie, în Vinerea Mare.

Paștele ortodox a picat în 2021 pe 2 mai, astfel că românii au fost liberi în această zi, dar și pe 3 mai.

Zile libere au mai fost și 1 mai, Ziua Muncii, dar și 1 iunie, Ziua Copilului. Pe 20 și 21 iunie românii au fost din nou liberi, mai exact de Rusalii și a doua zi de Rusalii.

În luna august, românii au avut parte de o zi liberă de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august.

Ultimele zile libere din anul 2021 sunt 30 noiembrie, Sfântul Andrei, 1 decembrie, Ziua Națională a României, dar și 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun.

Citeste si: Care sunt zile libere legale pe care le vor avea românii in lunile noiembrie si decembrie 2021