Câte zile libere vor avea românii de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Autor: Madalina Maftei

Zile libere

Sursa: PixaBay

Sfântul Andrei și 1 Decembrie sunt sărbători legale, potrivit Codului Muncii. Astfel românii vor avea parte de o minivacanță înainte de sărbătorile de iarnă.

Românii se vor bucura și în acest an de o minivacanță cu ocazia Sfântului Andrei și cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 decembrie, care sunt zile libere de la stat și vor pica în timpul săptămânii.

Câte zile libere vor avea românii de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Astfel  copiii și angajații se vor bucura de câteva zile libere. De reamintit că elevii au revenit la școală după vacanța forțată dată de stat, ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus, iar acum îi așteaptă din nou o minivacanță înainte

de cea de sărbători, care este scurtată pentru gimnaziu și liceu.

Câte zile libere mai sunt până la sfârșitul anului

Sărbătorile legale care mai sunt până la sfârșitul anului sunt:

30 noiembrie- Sfântul Andrei;

1 decembrie- Ziua Națională a României;

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

25 decembrie – 26 decembrie — Crăciunul.

Unele companii își vor lăsa angajații liberi și luni, 29 noiembrie, cu posibilitatea recuperării zilei respective în altă zi, în timp ce, o altă parte dintre angajați nu vor beneficia însă de zilele libere atunci, ci, ulterior, prin compensare. Așadar, vorbim despre salariații care lucrează în unități sanitare, unități de alimentație publică şi locuri în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității. 

Această perioadă marchează începutul sărbătorilor de iarnă, oamenii încep să transmită, deja, mesaje de Sfântul Andrei, celor care poartă acest nume.

Citeste si: Câte zile libere au românii în luna noiembrie? Minivacanță la sfârșitul lunii

Când pică Paștele în 2022?

Anul viitor, Paștele va pica pe 24 aprilie 2022, în timp ce, Paștele catolic se sărbătorește cu o săptămână înainte, pe data de 17 aprilie 2022.

Așadar, regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.

Citeste si: Câte zile libere vor avea românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022? Lista liberelor legale