O categorie de angajați români va primi vouchere de vacanță cel puțin patru ani de aici înainte. În luna în care angajații vor primi voucherele de vacanță vor trebui să plătească un impozit în valoare de 145 de lei.
Categoria de angajați care va primi vouchere de vacanță
Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță pentru cel puțin patru ani de aici înainte, doar că vor trebui să plătească un impozit pentru acest beneficiu.
Suma este impozabilă în luna în care angajatul va primi voucherul de vacanță, impozitul fiind de 10%, însemnând 145 de lei, conform Codului Fiscal.
Și în anul 2023, voucherele de vacanță pentru angajații din sistemul educațional vor fi emise doar pe suport electronic, așa cum s-a întâmplat și în anul 2022.
Cel puțin pentru moment, nu se știe data la care voucherele de vacanță vor fi acordate, dar, în anii precedenți, voucherele de vacanță au fost acordate în prima lună de vară.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Exmatricularea în școli ar putea fi reintrodusă
După ce mai mulți elevi au atacat verbal sau fizic alți elevi sau chiar cadre didactice, sindicatele profesorilor cer ca exmatricularea să fie reintrodusă în școli, dar și amenzi pentru părinții elevilor teribiliști.
De asemenea, ministrul Educației susține că suspendarea elevului pentru câteva zile nu este o idee deloc rea, mai ales dacă va beneficia și de consiliere psihologică în urma faptelor comise.
„Cred că sunt niște probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună și totodată trebuie să mai înțeleagă că școala este o instituție care funcționează pe baza unor reguli, reguli care să fie stabilite foarte clar chiar prin proiectul legii învățământului preuniversitar.
Dacă tot apar drepturi pentru elevi, au statut al lor. Mi se pare absolut normal ca prin proiectul legii învățământului preuniversitar să fie stabilite și obligațiile și sancțiunile pentru cei care nu înțeleg că trebuie să respecte regulile de conviețuire într-o unitate de învățământ și bineînțeles și la nivel de de societate”, a precizat Marius Nistor, președintele FSE Spiru Haret, conform edupedu.ro.
Deși este de acord cu reintroducerea examinării, Ligia Deca, ministrul Educației, susține că nu susține ideea ca un elev să fie trimis într-un centru de recuperare.