Câteva sfaturi inteligente pentru a te bucura de o vacanță de vis!

Author: Oana Iosif

Indiferent că e vorba despre o vacanță în țara noastră sau un city break într-un oraș european, pentru a avea o vacanță reușită este foarte important să te pregătești minuțios și din timp pentru ea. Ca să nu uiți anumite aspecte esențiale pentru confortul și dispoziția ta și a familiei tale, este bine să ai în vedere câteva informații care te-ar putea ajuta.

Iată câteva sfaturi inteligente pentru a avea o vacanță fără griji

1. Mergi în vacanță cu mașina personală sau închiriază una

Este foarte important ca atunci când ești în vacanță să te poți bucura de confortul și luxul de a te deplasa oriunde, oricând. Doar așa poți vizita ce dorești, când dorești, și nu depinzi de mijloace de transport în comun, de anumite intervale orare în care circulă și în care nu. Dacă nu deții o mașină personală, poți apela oricând la închirieri auto. Prețurile nu sunt atât de piperate precum erau mai demult și se găsesc platforme cu facilități de acest tip peste tot pe internet. La o simplă căutare pe google am găsit automobile.lamaritec.ro dar cu siguranță sunt și altele.

2. Cazează-te inteligent

Cazarea este una dintre cele mai costisitoare părți atunci când alegi să-ți petreci câteva zile departe de viața ta cotidiană. De aceea este bine să alegi inteligent. Dacă te-ai decis să te aventurezi de unul/una singur/ă într-un city break, trebuie să știi că cea mai bună alegere din punct de vedere financiar o constituie hostelurile. Hostelurile sunt pensiuni cu camera comune, băi comune și bucătării comune, în regim de cazare pe noapte. Unele dintre ele sunt mai frumoase ca orice hotel de lux și principalul lor atu îl reprezintă socializarea și atmosfera boemă, asemeni unui cămin de studenți. Atunci când pleci cu partenerul, partenera, familia sau un prieten, lucrurile sunt puțin mai simple, căci costul se împarte la doi… asta dacă nu ești super bogat și nu prea îți pasă. Poți apela mai ușor la o cameră într-un hotel de două, trei, patru, cinci stele, în funcție de bugetul comun. Repet, dacă ești foarte bogat, treci peste acest sfat.

3. Bagajul și împachetarea inteligentă

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când pleci într-o călătorie este bagajul și împachetarea lui. Ține cont de destinație și nu-ți încărca inutil bagajul cu articole pe care crezi că e posibil să le porți. Fă-ți de acasă câteva outfituri, pentru câteva zile, în care să ții cont de vreme și specificul destinației (plajă, munte, citybreak). Dacă ai ales să călătorești cu avionul îți sugerez să cauți pe internet tips & tricks despre cum poți împacheta mai economic pentru a nu plăti extra pentru bagajul de cală.

Cine nu își dorește o vacanță de vis? Grijile cotidiene nu ar trebui să apară în timpul vacanței, motiv pentru care, este necesar să ții cont de mijlocul de transport pe care îl vei folosi ca să te deplasezi, de cazare și de lucrurile tale esențiale de care, cu siguranță, vei avea nevoie. Ține cont de numărul de zile petrecut în vacanță și ia cu tine strictul necesar. Un bagaj prea mare nu este doar incomod, dar și costisitor, dacă apelezi la mijloace de transport cu spațiu limitat, cum ar fi avionul.

 

sussa foto: pexels.com

 


Episodul 8 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D luni, 8 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.