Câți ani vor mai răbda de frig în case bucureștenii? Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: „Au fost trei săptămâni la rând foarte friguroase”

Autor: Diana Bostan

Nicușor Dan la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sursa: Captură KANAL D „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a fost invitat în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", acolo unde a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor bucureștenilor. Ce se întâmplă cu căldura și apa caldă în Capitală?

Nicușor Dan  este primar general al Capitalei și și-a anunțat candidatura la alegerile din acest an pentru aceeași funcție. Edilul a dezbătut problema agentului termic din Capitală și a ținut să menționeze faptul că sistemul a funcționat foarte bine în acest sezon rece.

Câți ani vor mai răbda de frig în case bucureștenii?

Lipsa căldurii și a apei calde reprezintă una dintre problemele principale cu care se confruntă locuitorii Capitalei în sezonul rece.

Lucrările de reparații sau modernizare la rețeaua de termoficare i-au adus pe bucureșteni la limita disperării, dar cu toate acestea, Nicușor Dan susține că sistemul a funcționat foarte bine în această iarnă.

Nicușor Dan a menționat, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, faptul că în această iarnă sistemul a funcționat eficient, înregistrând o medie de 99% în ceea ce privește furnizarea de căldură și apă caldă către populație.

Citește și: Cine au fost părinții lui Nicușor Dan: Tatăl lui a fost muncitor la combinat, iar mama lui a fost contabilă

Desigur, primarul general al Capitalei a recunoscut că au existat avarii în timpul celor trei săptămâni reci consecutive, deoarece rețelele au aproximativ 50 de ani și pot apărea probleme tehnice. În plus, el a adăugat că în campania din 2020 s-a angajat să repare 50 de kilometri de rețea pe an, obiectiv pe care Primăria a reușit să-l îndeplinească în 2023.

”Iarna asta sistemul a funcționat foarte bine, am avut o medie de 99%. Și au fost trei săptămâni la rând foarte friguroase, dar 99% din oameni au avut căldură și apă caldă.Cu siguranță că au fost și avarii... când ai rețele de 50 de ani. Acum dacă ne ducem pe cifre, în campania din 2020 am promis 50 de km pe an, ceea ce în sfârșit primăria a reușit să facă în 2023.”,

a spus Nicușor Dan.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Nicușor Dan susține că și-a îndeplinit obiectivul pentru anul 2023

Primarul Nicușor Dan se menține optimist în privința proiectelor municipale pentru anul 2024, asigurând că lucrările de modernizare a rețelei de termoficare vor continua, menționând faptul că au început deja contractele.

Nicușor Dan a menționat că s-au realizat deja 50 de kilometri de modernizare a rețelei de termoficare, iar în 2024 proiectul va continua cu 70 de kilometri, având în vedere faptul că deja au fost inițiate contractele.

Citește și: Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Primarul general al Capitalei susține că cei 270 de kilometri vizează atât rețeaua principală, cât și cea secundară, cu accent pe reducerea pierderilor în rețeaua principală, făcând o comparație cu gestionarea infrastructurii de către administrația precedentă.

„Am făcut 50 de km și probabil anul ăsta vom face 70 pentru că au început deja contractele. Singurul indicator relevant pentru cât de bine funcționează sistemul este câtă apă fierbinte pierzi în pământ, iar asta e matematic, se vede în contabilitatea companiei. Acești 270 de km sunt rețea principală și rețea secundară, la rețeaua secundară e mult mai simplu, pierderile sunt pe rețeaua principală. Acolo, Gabriela Firea a făcut 15 km pe an și noi am făcut 50 în ultimul an”, a mai spus primarul general al Capitalei, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.