Câți bani a plătit Selly la bugetul local pentru festivalul Beach, Please!: „Hai să vorbim pe cifre, că ele nu mint” Suma este de ordinul zecilor de milioane

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 17 iul 2024, 19:03

Selly a investit în bugetul local peste 50 de milioane de euro pentru organizarea festivalului 

Sursa: TikTok

Selly a vorbit într-un videoclip postat recent pe TikTok despre banii aduși la bugetul local, prin organizarea festivalului „Beach, Please”. Acesta a plătit taxe substanțiale pentru a ține evenimentul.

Suma pe care a adus-o Selly în economia locală depășește 50 de milioane de euro, spune chiar el. Festivalul de hip hop a adus laolaltă peste 10.000 de cetățeni.

Citește și: Câți bani a făcut un șofer de ridesharing la festivalul Beach, Please!: „Selly, să îți dea Dumnezeu sănătate”

Selly a organizat cel mai mare festival de hip hop din întreaga lume

120.000 de oameni în 5 zile și peste 50 de milioane de euro. Acestea sunt cifrele despre care vorbește Selly în cea mai recentă declarație a sa legată de festivalul „Beach, please”.

Influencerul nu a vorbit doar despre sume, ci și despre subiectul drogurilor, care a generat discuții aprinse și neliniști cu privire la un consum exagerat.

„Se vorbește mult despre Beach Please zilele astea, dar hai să vorbim pe cifre, că cifrele nu mint niciodată.

Iată ce spun ele:

Am avut 120.000 participanți în 5 zile, ceea ce ne face cel mai mare festival de hip-hop din lume. Cu acest număr imens de participanți, am avut: zero cazuri de supradoză, zero decedați, zero persoane rănite grav.

Am adus peste 50 milioane euro în economia locală și peste 10.000

cetățeni străini au călătorit în România special pentru festival, un lucru excelent pentru turismul românesc.

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament

Citește și: Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că dacă mă oprește poliția, o să îi arăt ceva de la medic cum că sunt însărcinată și scap ieftin.”

Unele televiziuni vorbesc despre „tinerii care se tăvăleau pe jos de la droguri”. Adevărul este complet altul. Fac parte dintr-o generație mult mai cuminte, mult mai conștientă și mult mai educată despre pericolul drogurilor. Oricât ar încerca unii să discrediteze această generație, cifrele spun altceva. Au fost mult mai multe incidente cu droguri și chiar supradoze la festivaluri cu număr MULT mai mic de participanți.

Citește și: Wiz Khalifa ridicat de poliție la Beach, Please, după ce și-a aprins un joint pe scenă: VIDEO cu momentul arestării sale

Versurile artiștilor de pe scenă pot fi dezbătute și contestate. Dar ce este incontestabil este că a fost un festival organizat excelent, fără incidente, fără cozi la acces, fără cozi la toalete, fără cozi la baruri, lucru extrem de greu de atins pentru un eveniment cu atâția participanți.

Două locuri unde am avut deficiențe au fost legate de transportul în afara festivalului, anume: autobuzele și parcarea. Fiind o locație nouă, am avut unele dificultăți în a acomoda numărul mare de mașini și în a ne adapta la trafic, însă am făcut tot ce a ținut de noi având în vedere timpul scurt, iar pentru anul viitor avem multiple soluții pentru a ameliora aceste probleme. Să nu uităm, totuși, eforturile imense făcute pentru a asfalta o șosea întreagă și a pune la dispoziție 50 de hectare de parcare din bugetul propriu.

Încă învățăm lucruri din mers și cu siguranță vom îmbunătăți anumite detalii pentru ediția de la anul. Totuși, faptul că am avut 120.000 persoane într-o locație și nu am avut niciun incident major, niciun rănit grav, niciun deces, este minunat. Acest lucru se datorează în mare măsură și autorităților, cărora le mulțumim pentru sprijin și mobilizare.

Cât despre mesajele despre droguri, toți participanții și, în cazul minorilor, părinții participanților, știau la ce festival vin: un festival de muzică hip-hop. Majoritatea pieselor hip-hop au aceste mesaje. Muzica hip-hop este foarte ascultată de tineri. Și eu ascult. Asta nu înseamnă că cei care ascultă sunt drogați. Evident, eu personal, vă sfătuiesc să nu faceți tot ce spun artiștii pe scenă. Nu e cool să te droghezi. Tocmai de aia am făcut și ditamai campania antidrog. Cu toate astea, vă promitem că anul viitor o să avem un filtru mai puternic în ceea ce privește cine urcă pe scenă. Dar, repet, muzica hip-hop are foarte multe mesaje despre droguri, iar noi suntem un festival de hip-hop,” este declarația lui Selly, care a devenit virală pe rețelele sociale.