Câți bani au încasat fotbaliștii naționalei Spaniei după ce au câștigat EURO 2024 cu 2-1 în fața Angliei

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 15 iul 2024, 16:36

Spania, noua campioană europeană

Sursa: Instagram / Echipa națională a Spaniei

Ibericii câștigă cel de-al patrulea Campionat European după o victorie tensionată de 2-1 în fața Angliei.

Duminică seara, Spania și Anglia s-au confruntat într-o finală memorabilă a Euro 2024, disputată pe stadionul din Berlin. Într-un meci plin de tensiune și dramatism, Spania a reușit să își învingă adversara cu scorul de 2-1, cucerind astfel al patrulea titlu european din istoria echipei naționale.

Câți bani au câștigat fotbaliștii Spaniei după câștigarea turneului final

Naționala pregătită de Luis de la Fuente a obținut suma maximă posibilă la EURO 2024, adică 28,25 milioane de euro.

Aceasta include 9,25 milioane de euro pentru calificarea la turneul final, un milion de euro pentru fiecare victorie din grupe, 1,5 milioane de euro pentru calificarea în optimi, 2,5 milioane pentru sferturi, 4 milioane pentru semifinale, 5 milioane pentru calificarea în finală și, în cele din urmă, 3 milioane de euro pentru câștigarea trofeului.

Potrivit Mundo Deportivo, jucătorii echipei Spaniei au primit 40% din această sumă, adică 11,3 milioane de euro, fiecare fotbalist fiind recompensat cu 400.000

de euro pentru performanțele lor. După finala EURO 2024, UEFA a acordat mai multe premii individuale, printre care Rodri a fost numit jucătorul turneului, Lamine Yamal a fost desemnat cel mai tânăr jucător al competiției, iar Nico Williams a primit premiul pentru omul meciului în finală.

Partida a început cu o dominare clară a Spaniei, care a controlat jocul în primele minute și a forțat defensiva Angliei să se apere intens.

În minutul 12, Nico Williams a avut prima ocazie importantă, însă șutul său a fost blocat de John Stones. Cu toate acestea, pe parcursul primei reprize, Anglia a reușit să echilibreze jocul și a creat câteva situații periculoase, fără însă a reuși să deschidă scorul. Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie pentru Phil Foden, al cărui șut a fost reținut de Unai Simon.

Înaintea începerii reprizei secunde, Spania a suferit o pierdere importantă.

Rodri, desemnat cel mai bun jucător al turneului, a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări, fiind înlocuit de Zubimendi.

Spania a început în forță repriza a doua și a deschis scorul în minutul 47 prin Nico Williams, după o acțiune individuală spectaculoasă a tânărului Lamine Yamal. Dominarea spaniolă a continuat, însă Anglia a revenit în joc în minutul 74, când Cole Palmer, abia intrat pe teren, a înscris un gol spectaculos de la distanță, restabilind egalitatea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”

Spania a dat lovitura decisivă în minutul 86, când Oyarzabal a marcat dintr-o poziție suspectă de offside, golul fiind validat de arbitri.

În minutele de prelungire, Anglia a avut o triplă ocazie de a egala, însă defensiva spaniolă și portarul Unai Simon au reușit să păstreze avantajul.

Citește și: Betty Salam, primele declarații după ce s-a zvonit că și-ar fi părăsit soțul pentru un manelist celebru: „Eu și Cătălin suntem într-o mică pauză”. Fiica lui Florin Salam a spus adevărul despre divorț

Citește și: Câți bani a făcut Cristina Bâtlan din afacerea cu pantofi: „Îmi pot permite orice” Suma estimată se ridică la zeci de milioane de euro

Performanță istorică pentru Spania

Cu această victorie, Spania devine prima echipă națională din istorie care câștigă patru Campionate Europene. Performanțele individuale ale jucătorilor spanioli au fost remarcabile: pe lângă Rodri, desemnat cel mai bun jucător al turneului, Lamine Yamal a fost recunoscut ca cel mai bun tânăr jucător.

Mii de suporteri din întreaga lume au urmărit finala, inclusiv în România, unde fanii s-au adunat în Piața George Enescu din București și lângă Cetatea Medievală din Târgu Mureș. Chiar dacă echipa națională a României a fost eliminată de la turneul final, fanii români au trăit cu intensitate fiecare moment al meciului și au sărbătorit victoria Spaniei.

Finala EURO 2024 a fost un spectacol fotbalistic de neuitat, cu Spania confirmându-și statutul de forță dominantă în fotbalul european. Acest succes continuă să scrie istoria fotbalului spaniol, marcând o nouă eră de excelență pentru echipa națională.