Salariile pentru inspectorii ANAF sunt cuprinse între 3.600 de lei și 6.200 de lei net, a anunțat chiar șeful ANAF, Lucian Heiuș. La aceste venituri sunt incluse și unele bonusuri și sporuri.
Un inspector asistent ANAF câștigă 3.600 de lei net, iar pentru a ajunge la salariul maxim ca inspector ANAF, de 6.200 de lei net, trebuie să primești ultima treaptă ca inspector.
”Și acești oameni stabilesc decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocați foarte bine plătiți”, a declarat șeful ANAF.
Veniturile inspectorilor ANAF ar putea în viitor să fie și mai mari fiindcă șeful instituției are în plan un sistem de recompensare a colectării.
”Se poate ajunge ca salariul unui funcționar să aibă o cotă fixă și o cotă variabilă, în funcție de performanța pe care o are în activitatea desfășurată”, a precizat Lucian Heiuș, citat de alba24.ro.
Secretarul general, vicepreședintele și președintele ANAF au salarii cuprinse între 11.000 de lei net și 16.000 de lei net.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
ANAF scoate posturi la concurs
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, recent, că scoate la concurs posturi în cadrul instituției.
În luna iunie vor fi scoase la concurs 260 de posturi ANAF, scopul fiind și întinerirea instituției, în prezent majoritatea angajaților având vârste cuprinse între 40 și 50 de ani.
„Am constatat că avem o medie lunară de posturi neocupate cam de 2.500,
deci undeva peste 10% din posturile care sunt alocate sunt neocupate. La fel, un lucru care m-a pus pe gânduri… Structura pe vârstă – 40% din angajații ANAF sunt în vârstă de peste 50 de ani (și nu trebuie să uităm că majoritatea celor care lucrează în ANAF sunt femei), 45% sunt cu vârsta între 41 și 50 de ani și doar 15% sunt cu vârsta între 20 și 40 de ani.
De cinci ani nu s-au mai organizat concursuri. În luna iunie vom demara primul concurs, sunt 260 de posturi, pornind de la o realitate – ANAF are o structură de personal îmbătrânită. Eu îmi doresc ca, alături de noi, să vină în perioada următoare tineri (economiști, juriști) care să lucreze și să își facă o carieră în această instituție importantă a statului. Pentru a asigura o recrutare cât mai corectă, pentru a ajunge cei mai buni oameni să lucreze în ANAF, pentru prima dată în istoria ANAF subiectele la care vor trebui să răspundă cei care vor dori să se angajeze la Fisc vor fi extrase de un program informatic înaintea examenului”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș.
Înscrierile la concursuri, pentru cei care vor să lucreze, la Fisc se fac până în data de 31 mai. Selecția dosarelor se va face în perioada 2-6 iunie. Proba scrisă va fi în 16 iunie, ora 11.00. Interviul va fi programat în cel mult 5 zile după proba scrisă pentru cei cu punctaj de cel puțin 50 de puncte, notează sursa citată.
Programul de lucru la ANAF este unul normal, de cinci zile pe săptămână, 8 ore/zi (40 de ore/săptămână).
Citeste si: ANAF anunță amenzi usturătoare din 25 mai! Românii sunt datori 2 miliarde de lei la stat