Câți bani câștigă un sportiv pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai de succes gimnaști din România, a spus adevărul despre recompense: „Cu patru medalii mi-am luat un telefon mobil”

Autor: Diana Bostan

Câți bani a câștigat Marian Drăgulescu în urma medaliilor obținute la Jocurile Olimpice

Sursa: YouTube- Un podcast mișto by Bursucu

Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai de succes gimnaști din România, a vorbit despre recompensele sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice. Iată ce a făcut Marian Drăgulescu cu patru medalii câștigate în 1998!

Marian Drăgulescu a fost invitat în cadrul emisiunii „Un podcast mișto by Bursucu”, unde a discutat despre cariera sa impresionantă, provocările întâmpinate, dar și despre recompensele financiare pentru sportivii medaliați.

Citește și: Marian Drăgulescu se însoară pentru a treia oară. Cine este Simona și când va avea loc marele eveniment: „Vrem să invităm la nuntă toți prietenii noștri”

Marian Drăgulescu a dezvăluit cât câștiga un sportiv pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice

Fostul sportiv, cunoscut pentru performanțele sale excepționale și numeroasele medalii câștigate, a oferit o perspectivă valoroasă asupra vieții de gimnast de top și asupra modului în care sunt recompensați sportivii de elită din România.

Citește și: Câți bani oferă celelalte țări sportivilor care se întorc acasă cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice! David Popovici va primi 140.000 de euro

Întrebat de Bursucu „Câți bani câștigă un sportiv pentru o medalie de aur?”, Marian Drăgulescu a reflectat asupra evoluției sale în sport și a subliniat importanța susținerii financiare pentru sportivi, atât din partea statului, cât și din partea sponsorilor.

Acesta a dezvăluit că a existat o perioadă în care sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice primeau o mașină, însă spre dezamăgirea lui, în anul 2004 când a câștigat două medalii de bronz și una de argint, nu se mai ofereau mașini drept recompensă.

Marian Drăgulescu a menționat că la acea vreme o medalie de argint era recompensată cu 25.000 de euro.

„O medalie la Jocurile Olimpice, de aur, a fost o perioadă în care primeai și o mașină, au fost câteva Jocuri Olimpice. Când am câștigat eu nu s-au dat mașini. În 2004, fix în anul ăla, nu s-au dat mașini. Eu am luat un argint și două de bronz.

Argintul era la vremea respectivă cred că 25.000 de euro.”, a spus Marian Drăgulescu la ” Un podcast mișto by Bursucu ”.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Declarațiile lui Marian Drăgulescu nu se opresc aici. Fostul gimnast susține că în anul 1998, atunci când a obținut patru medalii, sportivul a reușit să-și cumpere un telefon mobil.

„Îți fac așa o paralelă. Când am câștigat eu în 1998, cu patru medalii mi-am luat un telefon mobil. Acum 20 și ceva de ani.”, a mai spus acesta.

Cât câștigă un sportiv medaliat la JO în 2024

În paralel, declarația Elisabetei Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, scoate în evidență diferențele semnificative dintre recompensele de atunci și cele oferite în 2024.

Citește și: Câți bani va primi David Popovici după ce a cucerit medalia de aur la JO 2024. Premiul generos va fi acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Conform Elisabetei Lipă, sportivii români care câștigă medalii la Jocurile Olimpice primesc 140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz. Aceste sume sunt oferite de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz.  Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei.  Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. La noi, doar statul premiază campionii sau medaliații olimpici. În alte țări există sponsori ”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit  iAMsport.ro.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!