Câți bani cere, de fapt, Irina Loghin pentru o oră de cântat

Author: Denisa Avram
Cati bani cere Irina Loghin pentru a cântă la evenimente private

Celebra interpretă de muzică populară Irina Loghin încasează sume semnificative pentru evenimente private, pe lângă pensia specială.

Irina Loghin, una dintre cele mai mari artiste populare din România, se bucură de venituri foarte bune. Cântăreața, în vârstă de 81 de ani, beneficiază de o pensie specială. Iată câți bani cere Irina Loghin pentru o oră de cântat. 

Ce tarif are Irina Loghin pentru evenimente 

Tariful exact pe care îl percepe artista pentru a cânta la evenimente private nu este cunoscut cu siguranță, însă poate varia între 1200 și 1500 de euro, potrivit  artistipentrununta.ro.

Pe lângă veniturile din muzica, Irina Loghin încasează de la stat și o pensie specială. În anul 2016, artista a solicitat de la stat o pensie specială, iar acum primește o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei.

Cântăreața de muzica populară a apărut pe listele de la Senat între anii 2004-2008. Astfel, interpreta face parte din cei 768 de foști senatori și deputați care beneficiază de această pensie specială.

Citeste si: Ce pensie are Irina Loghin? Artista încasează bani frumoşi de la stat

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Irina Loghin primește pensie specială

Pensia specială, numită și indemnizație pentru limită de vârstă, a fost plafonată în anul 2017 astfel încât să nu depășească salariul brut aflat în plată.

Citeste si: Irina Loghin, mesajul care i-a îngrijorat pe fani: „Mă trezesc plângând”

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public.

Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat.

Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret.

Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei',  povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista  Taifasuri.

Citeste si: Care este starea de sanatate Irinei Loghin dupa ce ea si familia s-au infectat de Covid-19, la mare! Artista are 81 de ani

 

Taguri: