Câți bani primesc sportivii care aduc acasă medalii de la Jocurile Olimpice de la Paris. Țara care oferă aproape 1 milion de dolari pentru medalia de aur

Autor: Andrei Costanda

Medalii Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Sursa: Europa FM

Pe lângă medalii, sportivii olimpici primesc recompense financiare semnificative de la guvernele lor, unele țări oferind sume impresionante.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt în plină desfășurare, iar numeroase medalii au fost deja acordate. În afară de medalii, o mascotă de pluș și o cutie misterioasă care conține posterul oficial al evenimentului, unii medaliați primesc recompense financiare suplimentare pentru eforturile lor.

Deși Comitetul Olimpic Internațional nu oferă premii în bani pentru câștigarea medaliilor, mai multe țări își recompensează sportivii cu bonusuri considerabile.

Cele mai mari recompense financiare

Hong Kong și Singapore oferă cele mai mari prime financiare pentru medaliații lor olimpici. În Hong Kong, recompensele financiare pentru sportivii care concurează la Paris au crescut cu 20% față de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Medaliații cu aur primesc 6 milioane de dolari Hong Kong (768.000 de dolari americani), a anunțat Chan Kwok-ki, secretarul șef pentru administrație, la începutul lunii iulie.

Medaliații cu argint și bronz vor primi 3 milioane și, respectiv, 1,5 milioane de dolari Hong Kong.

Singapore oferă medaliaților olimpici 1 milion de dolari Singapore (745.300 de dolari americani) pentru aur, 500.000 pentru argint și 250.000 pentru bronz. Orașul-stat a acordat acest bonus maxim doar unui singur sportiv: Joseph Schooling, care a câștigat aurul la 100 de metri fluture la Jocurile de la Rio din 2016, învingându-l pe Michael Phelps din SUA.

Israel, Malaezia, Kazahstan și Indonezia sunt alte țări care oferă recompense de șase cifre pentru medaliații cu aur. Israelul oferă 1 milion de shekeli israelieni (270.537 de dolari americani), o creștere de 50% față de suma oferită la Jocurile de la Tokyo.

Țara gazdă, Franța, a mărit de asemenea primele financiare. Medaliații cu aur vor primi 80.000 de euro (86.528 de dolari americani), cu 15.000

de euro mai mult decât la Jocurile de la Tokyo. Germania oferă premii în bani până la ocupanții locului opt. Medaliații cu aur primesc 20.000 de euro.

Sportivii din Marea Britanie, Norvegia și alte câteva țări nu primesc bonusuri financiare directe pentru locurile pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Primele imagini cu Ana-Maria Barnoschi în rochie de mireasă. Vedeta Kanal D și Vlad Bălău și-au unit destinele într-o destinație exotică: ,,Pentru totdeauna începe astăzi”

Citește și: Scandal uriaș între Dana Roba și fosta soacră, în sala de judecată: „Nu m-a ajutat cu 5 lei”. Ce acuzații și-au adus cele două

Cadouri inedite: vaci, saci cu orez, tablouri

Sportivii din Hong Kong primesc bilete gratuite pe viață pentru transportul public. În Polonia, medaliații primesc pe lângă 200.000 de zloți (50.374 de dolari americani) și un tablou, un voucher de vacanță, o bursă și un diamant.

Exemple de cadouri inedite includ sportivii japonezi care au primit 100 de saci de orez după câștigarea unei medalii de argint la tenis de masă și sportivii indonezieni care au primit vaci, un restaurant și o casă nouă.

Unii sportivi primesc și alte recompense, cum ar fi apartamente și mașini din partea guvernelor și companiilor private. Sportivii olimpici din Kazahstan pot câștiga 250.000 de dolari pentru aur, 150.000 pentru argint și 75.000 pentru bronz, plus apartamente.

În Malaezia, Consiliul Național pentru Sport oferă 1 milion de ringgit (215.563 de dolari americani) pentru medaliații cu aur, iar medaliații cu argint și bronz primesc 300.000 și, respectiv, 100.000 de ringgit. Companii private din Malaezia oferă, de asemenea, recompense, cum ar fi apartamente de lux sau bani suplimentari. Toți sportivii care obțin o medalie vor primi și o mașină străină, potrivit ministrului tineretului și sportului din Malaezia, Hannah Yeoh.

Coreea de Sud oferă pensii pe lângă premiile în bani. Medaliații cu aur primesc o sumă de 63 de milioane de woni coreeni (43.288 de dolari americani) și opțiunea de a primi o pensie lunară pe viață de 1 milion de woni sau o sumă forfetară de 67,2 milioane de woni. Medaliații cu argint primesc 35 de milioane de woni, iar cei cu bronz 25 de milioane de woni.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!