Câți bani primește Monica Tatoiu după recalcularea pensiilor. Fostei profesoare de matematică nu i-a venit să creadă: „Sunt probleme”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 aug 2024, 11:07

Monica Tatoiu primește 4.000 de lei în plus, după recalcularea pensiilor

 
Sursa: Facebook

Monica Tatoiu, fosta profesoară de matematică și patroană a unei companii, a rămas uimită după ce pensia i-a fost recalculată, ceea ce a dus la o creștere substanțială a acesteia.

Înainte de recalculare, Monica Tatoiu primea lunar o pensie de 22.000 de lei, echivalentul a 4.400 de euro, o sumă impresionantă obținută datorită contribuțiilor sale consistente din perioada activă.

Citește și: Monica Tatoiu și-a făcut testamentul: „Sunt prea multe cadavre pe pământul ăsta”. Cine va moșteni averea impresionantă pe care a reușit să o strângă

Ce pensie primește Monica Tatoiu, după recalculare

După recalculare, pensia Monicăi Tatoiu a crescut cu 4.000 de lei, astfel că, începând din septembrie, va încasa 26.000 de lei pe lună. Această sumă, inaccesibilă pentru majoritatea pensionarilor din România, se bazează exclusiv pe sistemul de contributivitate, fără a include pensii speciale.

Monica Tatoiu a subliniat că această situație nu este unică României și a avertizat asupra unei crize iminente a pensiilor, care ar putea afecta mai multe țări în viitor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Monica Tatoiu îl aduce în discuție și pe soțul ei, care a primit doar 500 de lei în plus. 

Citește și: Povestea emoționantă din viața Monicăi Tatoiu pe care nimeni nu a știut-o. Vedeta a aflat din întâmplare că are un frate în Canada, în urmă cu un an: „Acum ne-am găsit și vine la București”

„Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci.

Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu, am primit deciziile de recalculare. Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000
de lei, diferența i-o impozitează. Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are cum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani”
,
a dezvăluit Monica Tatoiu pentru fanatik.ro.

 


Mama lui Esat se întâlnește cu Gulben și îi spune că nu este potrivită pentru fiul său. Urmărește episodul 51 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară