Câți bani trebuie să dai dacă mergi la o nuntă în 2022. Ce sume trebuie să scoată din buzunar rudele, nașii și invitații

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 iul 2022, 16:59

Câți bani trebuie să dai dacă mergi la o nuntă în 2022. Ce sume trebuie să scoată din buzunar rudele, nașii, și invitații

Sursa: PixaBay

A venit din nou sezonul nunților, iar un aspect foarte important este darul mirilor. Iată ce sume trebuie să scoți din buzunar în funcție de relația pe care o ai cu mirii.

Nunta este cel mai mare pas pe care un cuplu de îndrăgostiți îl poate face. Chiar dacă nunta este organizată chiar de miri și de familie sau se cere ajutorul unei firme specializate în acest sens, eforturile pentru ca nunta să fie una perfectă sunt foarte mari. 

Câți bani se dau pentru darul de nuntă în 2022

La o nuntă, cele mai importante sunt detaliile, astfel că trebuie să țineți cont de ele atunci când decideți ce sumă să puneți în plicul cu darul pentru miri. Totuși, mai presus de asta este relația pe care o aveți cu cei doi îndrăgostiți. Așadar, părinții, nașii, frații și prietenii foarte apropiați vor oferi un dar de nuntă mai mare față de darul de nuntă oferit de un simplu invitat.

În general, nașii le dau finilor un dar de nuntă în valoare de 300 de euro, respectiv 1500 de lei/persoană. Părinții, în funcție de situația lor financiară, pot să ofere și mai mulți bani, iar rudele apropiate, față de un invitat obișnuit, dau la darul de nuntă o sumă cuprinsă între 600- 700 de lei. Dacă te hotărăști să vii însoțit la un asemenea eveniment, ei bine, este important să știi că suma se va dubla. 

Citeste si: Câți bani trebuie să dai dacă mergi la un botez în 2022. Ce sume trebuie să scoată din buzunar rudele, nașii, și invitații

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă nu ești atât de apropiat de miri, trebuie să ții cont de prețul meniului atunci când mergi la o nuntă și nu știi ce sumă să dai în dar. În general, orientativ, trebuie să dai dublul prețului meniului în plic. Așadar, dacă meniul valorează 250 de lei, darul trebuie să valoreze minim 500 de lei, dar nu este un lucru obligatoriu. Trebuie să ții cont și de locație, și de muzică, dar cel mai important, de posibilitățile financiare pe care le aveți.

Citeste si: Tinuta eleganta la petrecerea de nunta: 5 idei pentru ea si el

Dacă sunteți invitat la o nuntă de lux, acest lucru înseamnă că mirii pun mai mult preț pe prezența dumneavoastră decât pe darul de nuntă. Așadar, darul de nuntă nu are un preț fix, dar anul acesta niciun invitat nu mai dă sub 400 de lei/persoană. 

 

Taguri: