Câți bani trebuie să dai dacă mergi la o nuntă în 2022. Ce sume trebuie să scoată din buzunar rudele, nașii, socrii și invitații

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 feb 2023, 03:00

Câți bani trebuie să dai dacă mergi la o nuntă în 2022. Ce sume trebuie să scoată din buzunar rudele, nașii, socrii și invitații

Sursa: PixaBay

Din cauza pandemiei de COVID-19, multe cupluri au amânat nunțile pe care le doreau foarte mult. Acum, după doi ani de amânare, cei care vor să-și unească destinele o pot face în voie.

În cazul în care trebuie să onorezi cu prezența o nuntă în curând, este necesar să știi câți bani trebuie să dai pentru darul mirilor.

Câți bani se dau pentru darul mirilor la nuntă în 2022

Nunta reprezintă, pentru multe cupluri, cel mai frumos pas din viața lor. În perioada pandemiei de COVID-19, foarte mulţi tineri care își doreau să se căsătorească nu au reușit să o facă din cauza condițiilor nesigure și a riscului mare de infectare.

Dacă nu știi ce sumă să oferi la darul mirilor, trebuie să iei în considerare câteva aspecte precum bugetul de care dispui, relația pe care o ai cu mirii și dacă vii singur sau însoțit la nuntă.

Citeste si: Adriana Simionescu, fiica lui Adrian Minune, declarații în exclusivitate despre relația pe care o are cu viitorul ei soț: „Nu există relație fără certuri”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mirii încep organizarea nunții cu un an înainte: mireasa își cumpără rochia, mirele costumul, se aleg meniurile, decorul şi se pun la punct alte detalii importante pentru ca întreaga nuntă să iasă perfect.

Bugetul unei nunți în România este cuprins între 6.000- 10.000 de euro, preț în care nu se include locația și meniul de nuntă, dar cum socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, mirii ajung să cheltuie mai mult decât și-au propus, cu aproape 30%, potrivit cancan.ro.

Când vine vorba de darul de nuntă, suma pe care trebuie să o dai este calculată înmulțind prețul meniului cu doi. Așadar, dacă un meniu costă 250 de lei, darul oferit trebuie să valoreze minimum 500 de lei. 

Citeste si: Cât de fericită era Iulia, mama din Timișoara care s-a sinucis, la nunta ei! Nimeni nu se aștepta ca tânăra să recurgă la un gest atât de necugetat

Părinţii, naşii, fraţii şi prietenii foarte apropiaţi vor oferi un dar mai valoros decât darul oferit de un simplu invitat. De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 lei/persoană. Părinţii oferă uneori mai mult, în funcţie de situaţia lor financiară. Rudele apropiate dăruiesc în jur de 600- 700 de lei/persoană. Dacă vei merge însoțit la nuntă, darul se va dubla.