Câți bani trebuie să dai la o nuntă în 2024?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 ian 2024, 13:05

Care este suma pe care invitații trebuie să o dea la nuntă?

Sursa: Unsplash

Toate detaliile au fost puse la punct pentru nunțile ce vor avea loc în anul 2024, iar aceasta este suma de bani pe care trebuie să o dăm mirilor.

Nunta reprezintă un moment foarte important pentru miri, fiind modul în care iubirea lor se oficializează atât în fața lui Dumnezeu, dar și la starea civilă, iar persoanele îndrăgostite pregătesc fiecare detaliu al evenimentului, astfel încât totul să fie perfect. Nunțile ce vor avea loc în anul 2024 sunt organizate de cel puțin un an, iar invitații trebuie să pregătească suma de bani pe care o vor oferi în plic.

Câți bani trebuie să dai la o nuntă în 2024

Organizarea unei nunți poate să fie foarte costisitoare, însă mirii își doresc ca în cea mai importantă zi din viața lor să aibă parte de toate detaliile visate, de la pantofi, rochii și până la locație sau formația care o să îi distreze pe invitați. Inflația a afectat foarte mult acest domeniu, motiv pentru care prețul nunților s-a dublat de-a lungul anilor, motiv pentru care mirii optează adesea pentru un număr mai mic de invitați, adesea prieteni apropiați și membrii ai familiei.

Românii cred adesea că cel mai indicat dar de nuntă trebuie să fie echivalent cu dublul prețului meniului și al băuturii, însă la această sumă se pot adăuga și alți bani dacă sunt apropiați de proaspătul cuplu căsătorit. În funcție de zona din România la care mergem la nuntă, dar și de locație, gradul de rudenie sau de serviciile ce sunt puse la dispoziție în cadrul evenimentului, darul de nuntă poate să varieze de la 1.000

de lei până la 2.000 de lei, pentru două persoane, potrivit playtech.ro

Suma aceasta poate să crească în cazul în care persoanele invitate sunt foarte apropiate de miri, astfel darul ajungând și la 3.000 de lei, iar în cazul în care faceți parte din familie, această sumă poate ajunge până la peste 4.000 de lei, în funcție de posibilitățile fiecărei persoane, dar și de suma pe care sunteți dispus să o oferiți în cadrul unui asemenea eveniment.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Superstiții pentru nunți în anul 2024

Nunta reprezintă un moment foarte important pentru miri, fiind evenimentul din cadrul căruia cei doi devin o familie, iar adesea țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri, astfel încât să aibă parte de cea mai

bună căsnicie, lipsită de griji, necazuri sau probleme. Se crede că dacă miresele aleg să poarte perle în cea mai importantă zi din viața lor, atunci acestea vor avea parte de ghinion în căsnicie.

Citește și: 4 superstiții legate de verighetă. Ce se întâmplă dacă o pierzi

O altă superstiție ce aduce ghinion asupra mirilor este dacă mireasa scapă buchetul pe jos, atunci un divorț o să apară în viitorul lor.

Este recomandat ca nunțile să nu aibă loc în luna mai deoarece se crede că mariajul o să se termine la fel de repede, precum trec florile de primăvară. 

După ce mireasa o să iasă din casă, aceasta nu trebuie să se mai uite în urmă deoarece se crede că aduce ghinion în căsnicia pe care și-o formează, lucru pe care trebuie să îl evite și după ieșirea din biserică. Este foarte important ca în ziua nunții să nu fie uitate sau pierdute verighetele deoarece acesta reprezintă un semn rău pentru proaspeții căsătoriți.