Câți bani trebuie să plătești ca să fii servit de înșuși Salt Bae

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 25 iul 2022, 11:20

Salt Bae a devenit celebru în toată lumea pentru fripturile sale, care au fost gustate de toate personalitățile momentului! Iată câți bani trebuie să plătiți, dacă vreți să fiți servit chiar de bucătarul turc.

Nusret Gokce, cunoscut mai ales sub denumirea de Salt Bae, este, fără îndoială, bucătarul momentului! Fripturile pregătite de acesta, cu foițe de aur, dar și stilul inedit în care asezonează carnea, au făcut înconjurul planetei și l-au transformat pe bucătarul turc într-o vedetă de talie mondială! Prețurile din restaurantele sale sunt însă pe măsura faimei pe care o are Salt Bae. 

Cât costă mâncarea în restaurantele lui Salt Bae

Nu există vedetă care să nu fi gustat din celebrele fripturi cu aur, preparate de Salt Bae. Deja a devenit un ”must-have” în rândul personalităților să aibă cel puțin o poză cu celebrul bucătar turc, care a înnebunit internetul. 

De la starurile din fotbal, ca Ronaldo, Messi, Maradona, Beckham, Infantino sau Abramovich și până la marii actori de la Hollywood sau chiar președinți de țări, cu toții au trecut pragul restaurantelor lui Salt Bae și au lăsat la final o notă de plată consistentă. 

La 37 de ani, Nusret Gokce se poate declara un om împlinit. Fripturile sale și modul cu totul special în care asezonează carnea au devenit marcă înregistrată și i-au adus faimă, dar și sute de milioane de euro în conturi. 

În prezent, Salt Bae are restaurante pe tot globul, începând din Turcia, bineînțeles, până în Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită, Statele Unite ale Americii sau Grecia. 

Fripturile preparate de turc pornesc de la o sută de euro și pot ajunge lejer până la 1.500 de euro, cu tot cu foița de aur. 

Anul acesta, pe internet a apărut o poză cu o notă de plată de la unul din restaurantele turcului. Pentru 6 persoane, meniul a ajuns să coste 6.228 de dolari. 

Așa arată o notă de plată pentru 6 persoane la unul dintre restaurantele lui Salt Bae

Iată ce au consumat, mai exact, cei 6 americani: 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie

  • 2 x Oysters- 100 dolari
  • 2 x King Crab Legs- 120 dolari
  • 2 x Grill Prawns- 100 dolari 
  • 2 x Meat Sushi – 60 dolari
  • 2 x Burrata – 60 dolari
  • 4 x #SaltBae Passion – 120 dolari 
  • 2 x Voss Still – 20 dolari 
  • 6 x Johnnie Walker Blue – 552 dolari
  • un suc – 10 dolari
  • 2 x Spaghetti – 160 dolari 
  • 2 x Cartofi prăjiți – 30 dolari 
  • 2 x Piure de cartofi – 38 dolari 
  • 2 x Spanac – 38 dolari 
  • 2 x Porumb dulce – 38 dolari 
  • 2 x Rahat turcesc – 160 dolari 
  • 2 x Istanbul Sirloin – 200 dolari 
  • 1 x Tomahawk – 275 dolari
  • 1 x Golden Tomahawk – 1,000 dolari
  • 1 x Sirt for 3 – 220 dolari
  • 2 x Golden Baklava – 130 dolari 
  • 1 x Espresso – 5.95 dolari
  • 1 x Tropical Green – 5.95 dolari
  • 1 x Vin Dore 24K Gold de Brut – 1,500 dolari

La toate acestea, s-a adăugat și un TVA în valoare de 395,43 de dolari, dar și bacșișul, care a reprezentat 18% din suma preparatelor. 

Cine este Salt Bae, bucătarul de top al vedetelor

Chiar dacă acum este celebru și bogat, Salt Bae nu a avut dintotdeauna o viață ușoară. A pornit de jos și a muncit extrem de mult, ca să ajungă pe culmile succesului. 

La vârsta de 14 ani, a fost nevoit să abandoneze școala și să se angajaze într-o măcelărie. 

”Sunt fiul unui miner, tata și mama au fost analfabeți. Am început să muncesc ca ajutor de măcelar de la 14 ani, așa am deprins gustul cărnii. Gestul cu turnatul sării a venit firesc, dintr-o dată, n-a fost studiat, e ca și cum îmi pun semnătura pe operă”, a declarat Salt Bae. 

Salt Bae gătește fripturi cu foiță de aur
Apoi a lucrat ca și ospătar, în mai multe restaurante din Turcia. A spălat și vasele și a lucrat chiar și fără să fie plătit, în mai multe restaurante din SUA și din Argentina. S-a făcut însă remarcat în 2007, datorită ușurinței cu care felia carnea. 

Acela a fost primul pas spre glorie. A ajuns să lucreze într-un restaurant faimos din Miami și de acolo, lucrurile și-au urmat cursul firesc. 

În 2011, Salt Bae și-a deschis primul său restaurant, bineînțeles în țara natală, Turcia. Tot atunci a început să posteze diferite filmulețe pe Youtube, în care le explica oamenilor cum se prepară kebab-ul. 

În acest moment, Nusret Gokce are câteva restaurante de lux în care se poate consuma doar friptură, în Turcia, în Emiratele Arabe Unite, în Qatar și în Statele Unite ale Americii. 

Averea sa este estimată la 800 de milioane de dolari. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.