Câți bani va primi David Popovici din partea României pentru cele două medalii obținute. Ion Țiriac i-a promis și el un premiu tânărului sportiv

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 01 aug 2024, 10:33

David Popovici a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber

Sursa: Profimedia

Înotătorul român David Popovici va primi 200.000 de euro și o limuzină de la Ion Țiriac pentru performanțele sale remarcabile la Jocurile Olimpice 2024.

La doar 19 ani, David Popovici a făcut istorie la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, aducând României primele medalii de aur și bronz în probele de înot. Performanțele sale vor fi recompensate generos atât de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), cât și de omul de afaceri Ion Țiriac.

Câți bani va primi David Popovici pentru cele două medalii

David Popovici a câștigat prima medalie de aur a României la 200 de metri liber, devenind astfel „Regele Natației” pentru români.

Câteva zile mai târziu, tânărul înotător a reușit să obțină și medalia de bronz la proba de 100 de metri liber, într-o cursă strânsă în care chinezul Zhanle a stabilit un nou record mondial.

COSR a anunțat sumele de bani pe care le vor primi sportivii români pentru medaliile obținute la Jocurile Olimpice 2024. Elisabeta Lipă, președintele COSR, a precizat că medalia de aur este recompensată cu 140.000

de euro, cea de argint cu 100.000 de euro, iar medalia de bronz cu 60.000 de euro.

„Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei. Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român”, a explicat Elisabeta Lipă.

Astfel, pentru cele două medalii obținute, David Popovici va primi 200.000 de euro din partea COSR.

În plus, clubul CS Dinamo, la care este legitimat înotătorul, este așteptat să-i ofere și el o sumă semnificativă de bani ca recompensă pentru performanțele sale.

În 2022, Popovici a primit un cec de 200.000 de euro pentru cele două medalii de aur câștigate la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, demonstrând astfel că talentul său este recunoscut și recompensat constant.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Cum a fost surprins cel mai bogat om din Asia la Jocurile Olimpice de la Paris: „Atâția bani și te îmbraci așa?”

Citește și: Vești proaste despre starea de sănătate a lui Nicu Covaci. Membrii trupei Phoenix au făcut tristul anunț: „Lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”

Premiul oferit de Ion Țiriac

Pe lângă recompensele financiare, Ion Țiriac, prin intermediul Fundației Țiriac, a anunțat că toți sportivii români care obțin o medalie de aur la Jocurile Olimpice vor primi câte un Hyundai Ioniq 5, un crossover electric de lux. Alexandru Ion Țiriac, fiul miliardarului, a făcut acest anunț pe Instagram, subliniind că gestul este o formă de apreciere și mândrie pentru performanțele sportivilor români. Hyundai Ioniq 5 este un vehicul electric cu o autonomie urbană de până la 507 km și poate atinge o viteză maximă de 185 km/h.

„Fiecare dintre sportivii care vor câștiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de limuzină Hyundai Ioniq 5”, a declarat Alexandru Ion Țiriac, subliniind importanța recunoașterii muncii și dedicării sportivilor români.

Cu o avere estimată de Forbes la 2.1 miliarde de dolari, Ion Țiriac a fost prezent la Paris pentru a-și susține compatrioții din tribune, demonstrând încă o dată implicarea sa în susținerea sportului românesc.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!