Câți bani va primi David Popovici după ce a cucerit medalia de aur la JO 2024. Premiul generos va fi acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 30 iul 2024, 09:37

Festivitatea de premiere pentru proba de înot 200 m liber câștigată de David Popovici, la Jocurile Olimpice din Paris 2024, 29 iulie 2024.

Sursa: Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, devenind astfel primul bărbat înotător din România campion olimpic la natație. Pentru această performanță excepțională, statul român îl va recompensa pe sportiv cu un premiu în bani.

David Popovici va primi un premiu generos din partea statului român, în valoare de 140.000 de euro, pentru medalia de aur obținută luni seara la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citește și: „Ne-am bătut până la ultimul braț”. David Popovici, prima reacție după câștigarea medaliei de aur la JO 2024. Sportivul român nu și-a putut stăpâni lacrimile

David Popovici va fi recompensat după ce a scris istorie la Paris

Luni seara, David Popovici a intrat în istorie devenind primul bărbat înotător din România care câștigă un titlu olimpic la natație. Pentru această performanță remarcabilă, statul român îl va recompensa cu 140.000 de euro, conform Profit.

Citește și: Aur pentru David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz. Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei. Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. La noi, doar statul premiază campionii sau medaliații olimpici. În alte țări există sponsori ”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, potrivit iAMsport.ro.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1747/20420705/1/david-1.jpg

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Această sumă substanțială va fi oferită de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în semn de recunoaștere și apreciere pentru eforturile și realizările extraordinare ale sportivului român.

David Popovici și-a păstrat modestia în ciuda succesului răsunător

Finala a fost extrem de disputată, David Popovici învingându-și adversarii la doar două sutimi de secundă de locul doi. Imediat după cursă, David Popovici a oferit primele declarații, sportivul fiind vizibil emoționat.

Citește și: „Mă şi sperie, mă şi entuziasmează”. David Popovici, favorit la medalia de aur la 200 metri liber la JO 2024. Când se va disputa finala

David Popovici și-a stăpânic cu greu lacrimile, iar în ciuda succesului răsunător, sportivul se consideră ”un băiat obișnuit”. Talentatul sportiv le-a mulțumit celor care au crezut în el, dar și celor care nu au sperat.

"Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie și dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorință foarte arzătoare, oricine poate.

Orice e posibil la Jocurile Olimpice, cât timp ai un culoar, ai o șansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînțeles că o să mă bucur, e o realizare imensă. Mă bucur că țara m-a urmărit, mă bucur că sunt atât de mulți români în tribună, mă bucur că am asistat împreună la ce am reușit", a spus David Popovici, pentru TVR.

Sursa foto: Inquam Photos/ Colette Rochefort

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.