Câți Ioni există în România? Cine sunt cei care își serbează astăzi onomastica

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 sep 2023, 04:05

Câți Ioni există în România

Sursa: Unsplash

Pe data de 7 ianuarie 2023, românii de pretutindeni își celebrează onomastica, dar câți Ioni există în țara noastră.

Aceasta este lista numelor din România ce își celebrează onomastica de Sfântul Ioan, iar numărul lor este unul surprinzător.

Citește și: 6 și 7 ianuarie nu vor fi zile libere legale în 2023. Care este motivul și ce s-ar putea întâmpla în anii următori

Astăzi peste 2 milioane de români își sărbătoresc onomastica

În România, peste 2 milioane de români își celebrează astăzi onomastica. Aceste persoane ce își celebrează ziua de nume pe 7 ianuarie 2023, îi poartă numele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, dar și alte nume ce derivă din acesta.

Din cele peste 2 milioane de români, potrivit datelor oferite de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne 1.464.311 sunt bărbați, iar 538.143

sunt femei. Cele mai întâlnite nume ce sunt celebrate la data de 7 ianuarie, de Sfântul Ioan sunt:

  • Ioana;
  • Ionela;
  • Ionica;
  • Nela;
  • Ioan;
  • Ion;
  • Ionuț;
  • Ionel.

Citește și: Zile libere de Bobotează și de Sf. Ioan Botezătorul. Românii ar putea primi încă două zile libere în plus, în timp ce alte țări deja au zi liberă data de 7 ianuarie

Cele mai frumoase urări pentru cei dragi

Fiecare dintre cei peste 2 milioane de sărbătoriți își doresc ca în această zi sfântă să fie alături de familie și prieteni, dar și un mesaj în care să vă transmiteți gândurile bune le va face ziua mai frumoasă, iar acestea sunt cele mai frumoase mesaje și urări pentru cei dragi.

,,Fie ca Sfântul Ioan să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri.

La mulţi ani!”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

,,Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Ioan cât mai frumoasă! ”

,,Fie ca darul iubirii, al fericirii, al împlinirii să fie ale tale începând de astăzi, de ziua ta! La mulţi ani, Ioana! ”

,,De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate, de toate să ai parte! La mulţi ani, Ioane! ”

,,Un cer albastru fără nori, În calea ta să fie, Sa ai în viaţa numai flori, Noroc şi bucurie! La mulţi ani de Sfântul Ioan! ”

,,Înlătura tot ce e rău, lasă-l pe Sfântul Ioan să deschidă un capitol fericit din viaţa ta! La mulţi ani cu sănătate, Ioane! ”

,,Îl sărbătorim pe Sfântul Ion şi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu blând, bun şi drăguţ cu toţi cei din jurul tău. Eşti un prieten de nădejde şi un adevărat om. Iartă, iubeşte şi trăieşte frumos cu cei din jurul tău. ”

,,Fie ca Sfântul Ion să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La mulţi ani! ”

,,Înlătură tot ce e rău, lasă-l pe Sfântul Ioan să deschidă un capitol fericit din viaţa ta! La mulţi ani cu sănătate, Ioane! ”

Citește și: Zile libere 2023. Calendar sărbători legale și zile libere de la stat pentru anul 2023

Sursa: mai.gov.ro, ziarulunirea.ro

 

Taguri: