Câți militari ruși au murit în războiul din Ucraina. Ministerul rus al Apărării a publicat numărul lor

Author: Andreea Sarpe
Actualizat: 08 ian 2023, 05:10

soldati-rusi-ucisi-razboi-ucraina

Sursa: The Siberian Times

Deși până acum oficialii de la Moscova s-au ferit să dea detalii exacte despre numărul total al soldațiilor ruși care și-au pierdut viața în „operațiunea specială de denazificare a Ucrainei„ apar tot mai multe informații care anunță că numărul total al morților ar fi ajuns la 19.000.

Câți militari ruși au murit în razboiul din Ucraina – bilanțul Forțelor Armate Ucrainene

Deși președintele Vladimir Putin s-a ferit să menționeze în discursurile sale numărul militarilor ruși morți în așa- zisa „operațiune specială de denazificare a Ucrainei”, limitându-se la a spune că țara lui a suferit „pierderi importante„, ultimul bilanț apărut la nivel internațional referitor la numărul morților nu este deloc favorabil Kremlinului.

Potrivit bilanțului publicat astăzi de către Forțele Armate Ucrainene numărul militarilor ruși care au murit

până acum în Ucraina se ridică la 19.000.

Citeste si: „Măcelarul de la Bucha”, binecuvântat de Biserica Ortodoxa Rusă! El este comandantul care a ordonat violurile si crimele de lângă Kiev

Această informație a apărut pe pagina de Facebook a Forțelor Armate Ucrainene care precizează că acesta este numărul total al soldaților ruși morți pe teritoriul Ucrainei de la începutul războiului și până acum.

Pierderile de luptă ale armatei ruse de la începutul invaziei includ aproximativ 19.000 de militari, 150 de avioane, 135 de elicoptere, 700 de tancuri, 333 de piese de artilerie și 1.891 de transportoare blindate.

Trupele ucrainene au recucerit peste 30 de orașe și sate din jurul Kievului, potrivit oficialilor ucraineni, revendicând controlul total asupra regiunii pentru prima dată de la invazia rusă.

Pe măsură ce orașele au fost eliberate, cadavrele a sute de civili morți, precum și ale soldaților ruși, au fost găsite împrăștiate pe străzi.

Citeste si: UCRAINA „Dacă războiul va mai dura, tata își va mai aminti de noi?” Mărturiile tulburătoare ale copiilor ucraineni ascunși în buncăre

Numai în localitatea Bucea de lângă Kiev au fost descoperite sâmbătă aproape 340 de cadavre ale civililor ucraineni care au fost masacrați de soldații ruși, conform autorităților ucrainene, masacru care a fost imediat contestat de către Federația Rusă.

Declaraţiile Occidentului despre situaţia din satul ucrainean Bucea şi viteza cu care au fost distribuite nu lasă nicio îndoială cine a comandat această poveste”, a susținut purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, potrivit agenţiei oficiale de presă TASS, citată de cotidianul.ro.

Ea a remarcat totodată că „declaraţiile politice ale Occidentului au fost făcute aproape imediat, înainte de o analiză detaliată a acestei situaţii”.

„Există un punct ce trebuie luat în considerare: şefii de stat, şefii departamentelor de afaceri externe, persoane publice, foşti politicieni  au făcut declaraţii bazate doar pe cadre video chiar la mai puţin de un minut. Şi câteva fotografii. Şi sunt gata să dea vina pentru toate”, a spus ea.

Duminică, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că Forţele Armate ruse au părăsit complet satul Bucea din regiunea Kiev la 30 martie, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş.

Ministerul a mai subliniat că, la 31 martie, primarul oraşului Bucea, Anatoli Fedoruk, în mesajul său video, a confirmat că nu sunt soldaţi ruşi în Bucea, dar nici măcar nu a menţionat vreun localnic împuşcat pe stradă cu mâinile legate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Câți militari ruși au murit în razboiul din Ucraina – bilanțul Ministerului rus al Apărării

Bilanțul militarilor ruși morți până acum ca urmare a războiului din Ucraina prezintă cifre complet diferite față de cele publicate de Forțele Armate Ucrainene.

Conform Ministerului rus al Apărării, 1.351 de soldați ruși au murit

Citeste si: Vladimir Putin vrea să rescrie ordinea mondială și să cucerească Ucraina. Secretarul General al NATO atenționează că războiul ar putea ține ani de zile

luptând în Ucraina de la începutul a ceea ce Moscova numește o „operațiune specială”, iar 3.825 au fost răniți a informat agenția de presă Interfax. Aceste date au fost transmise în data de 25 martie.

Ministerul rus al Apărării a mai anunțat că „Rusia își va continua operațiunile până când va atinge obiectivele stabilite de președintele Vladimir Putin".

Primul bilanț al militarilor ruși morți și răniți în războiul declanșat de Vladimir Putin a fost anunțat de Ministerul Apărării din Rusia în 2 martie și indica 498 de militari ruși și aproape 1.600 au fost răniți.

Un tabloid pro-Kremlin a publicat informația că aproape 10.000 de soldați ruși au murit în timpul invaziei țării în Ucraina, datele fiind prezentate în baza unui raport deținut de  Ministerul Apărării din Rusia, scrie National Review.

Citeste si: Mariana, tânăra însărcinată care a devenit simbolul Mariupolului, a fost răpită de soldații ruși

La scurtă vreme de la publicarea acestuia, articolul a dispărut, iar reprezentanții publicației Komsomolskaya Pravda acuzând că ar fi fost de fapt victimele unui atac cibernetic. Potrivit acelor date numărul soldaților ruși uciși ar fi ajuns la 9.861, iar cel al răniților la 16.153.

Cel mai tânăr militar rus mort în Ucraina avea 18 ani

Numărul soldaților morți în Ucraina nu a putut fi determinat cu exactitate până acum, însă cel mai tânăr dintre el avea 18 ani, potrivit site-ului de știri The Siberian Times.

Numele lui era Vladislav Balakhnin și era originar din regiunea Krasnoufimsk, Munții Ural, iar trupul său a fost repatriat în Rusia. Vladislav se înrolase în arma rusă anul trecut.