Câți români au primit cardurile sociale pentru suma de 250 de lei. Nu toată lumea a intrat în posesia lor

Author: Andreea Buinoschi

Câți români au primit cardurile sociale pentru suma de 250 de lei. Nu toată lumea a intrat în posesia lor

Sursa: playtech.ro

Mai mult de două milioane de români au primit cardurile sociale pe care va fi încărcată suma de 250 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru achiziționarea produselor alimentare sau pentru plata meselor calde.

Cardurile sociale au ajuns la mai mult de două milioane de persoane. Acestea vor fi încărcate, până la finalul anului, din două în două luni, cu suma de 250 de lei, pentru achiziționarea de alimente sau de mese calde de către persoanele cu venituri mici.

Când vor intra toate cardurile sociale în posesia tuturor persoanelor eligibile?

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, toate cardurile sociale urmează să fie emise, iar singura excepție ar fi în cazul în care persoanele eligibile nu ar fi acasă atunci când angajații Poștei Române vor

să le livreze.

„Până în prezent, au fost emise peste 2 milioane de carduri, iar, până la finalul săptămânii viitoare, toate cardurile vor fi emise. Preconizăm că aceasta va fi şi data la care se va finaliza procesul de distribuţie.

O posibilă excepţie ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanţilor Companiei Naţionale Poşta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin”, se arată într-un

comunicat al MIPE.

Citeste si: Anunț important pentru pensionari! Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei și cu ajutorul de 700 de lei

Cardurile sociale pot fi folosite în termen de 12 luni din momentul în care au fost încărcate și sunt distribuite în: iunie, august, octombrie și decembrie.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mai mult decât atât, atunci când cardurile sociale sunt distribuite, fiecare persoană va primi și instrucțiunile de utilizare ale acestuia, dar și un număr de telefon la care poate apela atunci când va întâmpina dificultăți.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale se ocupă în fiecare lună cu actualizarea listelor de beneficiari, înainte ca toate cardurile sociale să fie alimentate cu suma de 250 de lei.

Cardurile sociale trebuie să ajungă la 2,5 milioane de pensionari

„Iată că ne apropiem cu paşi repezi de finalizarea emiterii şi distriburii tuturor celor 2,5 milioane de carduri sociale! Astfel, românii care au nevoie de ajutor vor avea suportul electronic pe care primesc cei 1.000 de lei, acordaţi în patru tranşe pentru alimente şi mese calde. După cum puteţi observa în comunicările noastre săptămânale, toţi cei implicaţi sunt mobilizaţi exemplar pentru a urgenta finalizarea procesului, pentru care le aduc încă o dată mulţumiri”, a anunțat Marcel Boloș.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se dau 1.000 de lei de la stat. Cine sunt beneficiarii

Cardurile sociale pot să fie folosite doar de către beneficiar, împreună cu actul de identitate. Cu toate acestea, dacă, din diferite motive, beneficiarul nu le poate utiliza, o altă persoană poate prelua cardul și îl poate folosi, dar împreună cu buletinul beneficiarului, conform digi24.ro.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.