Câți români s-au vaccinat împotriva Covid-19, în ultimele 24 de ore? Numărul a crescut după recordul negativ de infectări cu noul coronavirus

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 aug 2022, 01:00
numarul persoanelor care s-au vaccinat impotriva covid-19 a crescut in ultimele 24 de ore Foto(4)

Foarte muți români au decis să se vaccineze împotriva COVID-19 după ce numărul de infectări a explodat în România

Sursa: unsplash

Numărul de români care s-au vaccinat împotriva COVID-19 a crescut în ultimele 24 de ore. Iată cum arată bilanțul vaccinării și câte persoane au decis să se imunizeze după ce numărul de infectări a crescut în România.

Numărul de cazuri noi de coronavirus i-a determinat pe foarte mulți români să se vaccineze împotriva Covid-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a crescut considerabil numărul celor care au decis să facă vaccinul anti-Covid-19, totul pentru a se proteja de noua tulpină Delta. Cum arată bilanțul vaccinării? Datele oficiale transmise de autorități.

Câte persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore?

Valul 4 al pandemiei de coronavirus ia amploare în România, iar creșterea alarmantă a numărului de infectări i-a împins pe foarte mulți români să ia cu asalt centrele de vaccinare.

Astfel, numărul de persoane care s-au vaccinat împotriva Covid-19 a crescut în ultimele 24 de ore, mai ales în contextul în care s-a dat startul vaccinării cu doza a treia de vaccin anti-Covid-19.

Potrivit datelor oficiale, mai exact în cadrul raportării din 28 septembrie, numărul total al persoanelor vaccinate ajunsese la 5.502.542. Dintre acestea, cu schemă completă au fost vaccinate 5.353.033 de persoane, iar 20,254 de români deja au primit cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

Într-un interval de 24 de ore, numărul persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 a crescut cu 42,812 persoane.

Citeste si: Florin Cîțu, avertisment dur pentru români: ”Valul patru este al celor care nu se vaccinează”

Autoritățile au menționat că din momentul lansării campaniei de vaccinare în România, mai exact începând cu data de 27 decembrie 2020, 10.114.580

de români s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Datele au fost anunțate de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) în cursul zilei de 28 septembrie 2021, ora 17:00. 

Pentru că în spațiul public se discută frecvent despre reacțiile adverse apărute în urma administrării vaccinului anti COVID-19, autoritățile au menționat că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 13 reacții adverse ca urmare a vaccinării împotriva COVID-19.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Câte persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu doza a treia de vaccin?

Autoritățile au început vaccinarea românilor cu cea de- a treia doză de vaccin. Astfel, în ultimele 24 de ore, 20,254 de români au mers la centrele de vaccinare pentru a face cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

Ce trebuie să știe cei care vor să facă doza a treia de vaccin împotriva Covid-19? Reprezentanții autorităților au precizat că există 2 condiții pentru vaccinarea cu doza booster: să existe două doze de vaccin administrate anterior și să fi trecut 180 de zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Cei care vor să se vaccineze cu a treia doză de vaccin anti Covid-19 fie se pot programa pe platforma ROVACCINARE, fie pot merge direct la centrele de vaccinare, cu buletinul, după cum a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la

Ministerul Sănătății.

„De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă.(...). Cu ce ne vaccinăm? Cu un vaccin ARN Mesager. Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna. Cine este eligibil se vaccinează cu vaccin ARN Mesager? Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager.

Te poți vaccina cu orice vaccin ARN Mesager. Deci dacă ne-am vaccinat cu Moderna, ne putem vaccina cu Moderna sau cu Pfizer BioNTech, însă recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin. Vorbim de Pfizer și de Moderna. Dacă cineva dorește din diferite motive să facă un switch, poate să facă fără probleme.

Dacă ne-am vaccinat cu AstraZeneca, care nu este produs printr-o tehnologie ARN Mesager, ne vom vaccina cu a treia doză alegând unul dintre cele două cu tehnologia ARN Mesager – Pfizer sau Moderna.”, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, conform digi24.ro.

Românii, la coadă pentru a face vaccinul împotriva COVID-19. Unde s-a întâmplat acest lucru?

Părerile despre vaccinul anti-Covid-19 sunt împărțite în România, iar dacă unii români refuză să se imunizeze, alții au stat la coadă pentru a face vaccinul. Acest lucru s-a întâmplat la Craiova. Numărul mare de infectări cu COVID-19 i-a determinat pe oameni să meargă să se vaccineze împotriva COVID-19, astfel că mulți dintre ei s-au așezat la coadă chiar înainte ca centrele de vaccinare să se deschidă.

Citeste si: Ce efecte adverse poate avea a treia doză de vaccin? Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații