Caută să faci economii, construind case din lemn, eficiente energetic

Author: Ana Filip
Actualizat: 06 sep 2023, 16:42

Din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de a reduce consumul energetic, în scopul de a face economii la facturi. Cum anotimpul rece se apropie, se caută soluții eficiente, dar și utilizabile pe termen lung. Instalarea unei centrale economice, uși și ferestre cu izolație termică, acestea, dar și alte măsuri pot fi aplicate în interiorul unei locuințe, fie la casă, fie la bloc.

Pentru cei care caută însă o locuință specială, care să fie construită dintr-un material cu calități de bun izolator termic, se recomandă alegerea unei case construite din lemn.

Case din grinzi de lemn, elegante și eficiente

Pe vremuri, casele se construiau exclusiv din materiale naturale, iar lemnul juca rolul principal. O asemenea locuință oferea vara răcoare, iar iarna ținea de cald membrilor familiei. Și asta pentru că meșterii știau cum să ridice case din lemn eficiente energetic, să îmbine fiecare grindă, în așa fel încât să nu existe spații între ele.

Acest meșteșug nu s-a pierdut, iar pe piața de profil cererea de acest tip de case este în continuă creștere. Astfel, pe lângă casele din lemn, se mai fac proiecte legate și de mobilier urban, de o eleganță atemporală și de elemente pentru locul de joacă al copiilor.

Sunt preferate în continuare casele familiale cu structură ușoară, dar și casele de vacanță, locul unde se poate fugi de aglomerația urbană. Casele de tip camping își au și ele publicul lor.

Motive principale pentru care lemnul este recomandat

Deși pe piața de profil au apărut tot felul de materiale de construcție, care mai de care cu diverse proprietăți de izolare, lemnul este în continuare preferat de către mulți constructori.

Și asta pentru că are niște proprietăți uimitoare. Și anume, printre ele se poate număra ușurința cu care poate fi prelucrat, luând diverse forme. Mai apoi vorbim și de faptul că un șantier unde se lucrează cu lemnul este mult mai curat și în felul acesta natura nu va suferi pagube sau distrugeri. Desigur, nu putem uita de calitățile de bun izolator atât termic, cât și fonic ale lemnului.

Mai are și calitatea că este o sursă de energie regenerabilă, copacii putând fi plantați pentru a produce din nou materie primă. Mai mult, lemnul poate fi și reciclat.

Lemnul are și proprietatea de a îmbunătăți microclimatul casei, astfel încât nu vor apărea răceli sau alergii la membrii familiei.

Un material de construcție durabil și economii semnificative

Pe lângă faptul că lemnul este un material de construcție mult mai solid dacă este întreținut corect, el aduce și economii la proiectarea locuinței propriu-zise. Și asta deoarece, comparativ cu casele construite din alte materiale, casa din lemn ocupă o suprafață mai mică.

Spre deosebire de alte materiale, în interiorul caselor din lemn nu se formează nici condensul și nici mucegaiul. Temperatura rămâne constantă, deoarece pierderile de căldură sunt minimalizate datorită izolației adăugate suplimentar.

Siguranța, dar mai ales ritmul rapid de lucru recomandă casele construite din lemn pentru o viață de familie sănătoasă.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.