Cautarea avionului Malaysia Airlines trece in etapa de recuperare a resturilor si de investigare

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:12

Cautarea avionului de tip Boeing 777 disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord in apele Oceanului Indian a trecut la etapa de recuperare a resturilor si de investigare, a declarat marti premierul australian, Tony Abbott, potrivit presei locale, relateaza EFE.

Pe baza ultimelor evidente, premierul malaezian, Najib Razak, a spus ca avionul trebuie sa fie declarat 'pierdut in Oceanul Indian', ceea ce inseamna ca misiunea de cautare devine o 'misiune de recuperare a resturilor avionului si de investigare', a spus Tony Abbott in parlamentul de la Canberra, informeaza Agerpres.

Seful guvernului australian a reafirmat ca va oferi facilitati familiilor celor 239 de persoane aflate la bordul avionului care efectua cursa MH370 si a precizat in parlament ca se va elimina plata vizei in cazul acestora.

Autoritatile australiene au suspendat cautarea in Oceanul Indian a avionului companiei Malaysia Airlines din cauza vremii nefavorabile, au informat surse oficiale.

Autoritatea australiana pentru securitate maritima /AMSA/, care coordoneaza operatiunile multinationale in aceasta zona, a anuntat intr-un comunicat ca actualele conditii meteo reprezinta un pericol pentru echipele de cautare aeriana si maritima. Potrivit AMSA, nava Success a abandonat zona din cauza puternicelor valuri de peste doi metri. In plus, sunt asteptate rafale de vant de peste 80 km/ora si ploi torentiale.

Pana in prezent, nu s-a identificat nimic din resturile avionului, a declarat presei ministrul apararii, David Johnston, la baza Pearce, in orasul Perth, de unde se coordoneaza operativul aerian." Nu cautam un ac in carul cu fan, ci chiar carul cu fan", a subliniat brigadierul Mark Binskin din cadrul fortelor aeriene, care a participat la conferinta de presa alaturi de ministrul David Johnston.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Avionul

care efectua cursa MH370 a decolat la 8 martie din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord in directia Beijing si a disparut de pe radarele civile din Malaezia dupa circa 40 de minute de la decolare. In total, 26 de tari s-au implicat in actiunile de cautare, mai intai in Marea Chinei de Sud si apoi in Oceanul Indian. Potrivit autoritatilor malaeziene, avionul s-a prabusit in Oceanul Indian si nu exista supravietuitori.