Cauți mașini de ambalat în folie sau carton? Iată de ce alte echipamente vei mai avea nevoie!

Author: Oana Iosif

Gama de mașini de ambalat în folie termocontractibilă sau carton s-a modernizat și vine la pachet cu multiple funcționalități, în ziua de astăzi. Produsele se pot ambala atât single, cât și grupate, iar alimentarea cu produs se poate face atât manual, de către operatori, cât și automat, robotizat.

Utilajele se pot combina cu detectoare de metale sau cu etichetatoare, dar și cu alte dispozitive opționale, cum ar fi cântarul de verificare, sistemul de paletizare sau chiar sistemul de ambalare primară (orizontal sau vertical), ca în final să rezulte o linie completă de ambalare primară, secundară și logistică. Află care sunt cele mai des căutate echipamente adiționale de către producătorii din România, indiferent de domeniu. Iată totul despre aceste masini de ambalat.

1.      Mașinile de ambalare primară, atât orizontală, cât și verticală

Aceste utilaje sunt deosebit de căutate pe piață, întrucât au un impact direct asupra vitezei de punere pe piață a produselor. Ambalarea primară este prima operațiune de ambalare, de după încheierea procesului de producție. În timp ce mașinile de ambalare primară pe orizontală (flow pack) se adresează produselor cu o formă fizică bine determinată, mașinile de ambalare primară pe verticală (înclinată) sunt concepute pentru produsele aflate în stare lichidă, dar și pentru produsele granulate, pulverulente sau solide, ce necesită ambalarea în vrac. Ambalajele utilizate pot fi extrem de variate: simple, cu pliuri, cu perforație pentru a fi agățate în standuri, cu margini transversale tăiate în „zig-zag”, cu ciuf și așa mai departe.

2.      Echipamentele pentru paletizare și depaletizare

Indiferent de tipul de utilaje folosit în producție și în ambalare, din ce în ce mai mulți antreprenori își îndreaptă atenția către echipamentele pentru paletizare și depaletizare. Acestea sunt sisteme complet automatizate, ce au două obiective importante: (1) creșterea productivității, respectiv a randamentului și (2) reducerea solicitării fizice a resursei umane. În lipsa acestor utilaje, operatorii trebuie să suporte fizic încărcarea paletului și manevrarea acestuia. Greutatea acestor sarcini poate fi ușor diminuată prin mecanisme automatizate, care o preiau asupra lor. Este o investiție care să amortizează rapid și fără de care nu se poate discuta despre o producție modernă a anului 2022. Ofertele la utilaje sunt avanatajose!

3.      Utilajele pentru formarea cutiilor de carton și pentru umplerea lor automată

Există soluții de ambalare în cutii de carton de tip 3 în 1, care se remarcă prin eficiență, operativitate și viteză. Poți opta pentru un singur tip de echipament care are în sarcina sa toate cele 3 etape esențiale unei ambalări într-o cutie de carton: formarea cutiei, umplerea ei cu produs și închiderea ei automată. În același timp, pe piață se găsesc și utilaje separate pentru fiecare dintre aceste 3 operațiuni. Formatoarele pentru cutii de carton acoperă o gamă variată de aplicații, și permit asamblarea hot-melt sau cu bandă adezivă. Utilajele de umplere automată a cutiilor de carton sunt dedicate atât pungilor și pachetelor cu o formă fizică bine determinată, cât și sticlelor, recipienților din plastic. Acestea se cumpără fiecare separat.

Promo-Pack.ro vinde o arie largă de mașini de ambalat, dar și dispozitive opționale de mare utilitate

Promo-Pack.ro are cea mai completă oferta de pe piața din România, în materie de mașini de ambalat, linii de producție și echipamente de inspecție. Poți cumpăra produse nou-nouțe, fabricate de producători de talie internațională sau produse second-hand, pentru a-ți reduce costurile pentru utilaje. Tu alegi!