Cauti scutece pentru bebe? Iata cateva criterii de selectie

Author: B.M.
Actualizat: 11 iun 2019, 11:58

Venirea pe lume a lui bebe reprezinta un moment deosebit si marcant pentru orice parinte avand in vedere ca bebelusii sunt cel mai pur simbol al iubirii.

Din acest punct, prioritatile noastre se schimba aproape radical, astfel ca atentia va fi indreptata exclusiv inspre cel mic si inspre necesitatile pe care acesta la are, astfel incat sa poata creste si dezvolta intr-un mod corespunzator. Un capitol care ia foarte usor forma unei provocari pentru milioane de parinti din intreaga lume, este alegerea scutecelor potrivite, care in prezent este departe de a mai fi un lucru tocmai usor. Daca in trecut lucrurile erau destul de simple in acest sens din pricina lipsei unei diversitati mari de astfel de produse, in prezent, scutecele pentru bebelusi alcatuiesc o gama de-a dreptul impresionanta, care nu de putine ori ne pun in situatia de a lua legatura cu alte mamici pentru a putea determina care sunt scutecele potrivite pentru micutii nostri. Pe site-ul https://www.bekid.ro/scutece-bebelusi/ gasesti o gama variata de scutece pentru copii, la preturi foarte bune.

Dat fiind faptul ca in prezent varietatea de modele de scutecele, brand-uri, texturi si materiale este una foarte mare, alegerea pe care o avem de facut este cu atat mai grea si mai complicata. Pentru ca totul sa fie mult mai usor la acest capitol, am alcatuit un ghid care iti va raspunde la toate intrebarile pe care le ai cu privire la scutece si alegerea celor potrivite pentru bebelusul tau.

Iata asadar cateva criterii de selectie de care este recomandat sa tii cont in momentul in care iti doresti cele mai potrivite scutece pentru micutul tau.

Scutece de unica folosinta sau refolosibile?

Scutecele de unica folosinta reprezinta in prezent una dintre cele mai comune alegeri pe care le fac parintii datorita faptului ca acestea sunt foarte usor de schimbat, au un grad de absorbtie ridicat si in plus, acestea nu trebuie spalate, astfel ca ele reprezinta alegerea ideala in viata de zi cu zi, chiar si atunci cand pleci in calatorie cu cel mic. Scutecele refolosibile au ca si avantaj major faptul ca se pot spala si reutiliza, astfel ca, per total au un cost mai redus, insa de cele mai multe ori curatarea acestora in mod frecvent si gradul de absorbtie tot mai scazut, reprezinta motive care ii fac pe parinti sa isi indrepte atentia inspre scutecele de unica folosinta.

Masura potrivita.

Alegerea masurii potrivite reprezinta un pas foarte important peste care este recomandat sa nu trecem pur si simplu cu vederea datorita faptului ca o alegere nepotrivita poate crea un real disconfort bebelusului. Marii producatori de scutece pentru bebelusi au imprimat pe pachetele cu scutece un ghid din care poti corela cu mare usurinta varsta si marimea scutecului potrivit. Daca insa pe ambalajele scutecelor alese nu se specifica acest lucru, atunci este necesar sa te asiguri ca alegi scutece al caror elastic sa nu il stranga pe cel mic si sa ii ofere libertatea de care are nevoie dar si sa impiedice orice scurgere.

Calitatea.

Cu totii ne dorim sa facem economii intr-un fel sau altul, insa pentru ca dorim tot ce este mai bun pentru cei mici, este imperios necesar ca in situatia scutecelor sa nu procedam in acest fel. Un scutec de calitate pentru bebelusi este unul care reuseste sa ofere un echilibru foarte bun intre confort, calitate si cost, astfel ca este recomandat sa ne indreptam intotdeauna atentia exclusiv inspre scutecele de calitate si sa nu facem compromisuri in acest sens. Un scutec slab calitativ nu doar ca ofera un grad mai scazut de absorbtie, insa din pricina materialelor utilizate in producerea acestora, micutul tau se poate alege cu o serie de alergii foarte neplacute.

Tipul de scutec.

Alegerea tipului de scutec potrivit depinde intr-o mare masura de activitatile desfasurate. Scutecele standard sunt concepute pentru a fi excelente in viata de zi cu zi, insa daca spre exemplu vreti sa va bucurati de apa intr-o zi insorita de vara, veti avea nevoie de scutece impermeabile pentru inot, care sa nu permita apei sa patrunda in interior. Asadar, daca vrei sa petreci o zi cu cel mic la plimbare, va trebui ca in mult indragita ta geanta sa ai si un scutec pentru cel mic, asta in situatia in care nu iti doresti sa utilizezi o geanta special conceputa pentru mamici.

Faptul ca am devenit mamici nu inseamna ca trebuie sa ne schimbam stilul vestimentar si sa renuntam la accesoriile mult iubite. Gentile special concepute pentru mamici sunt intradevar foarte utile, insa si gentile din piele naturala, incapatoare si foarte inteligent compartimentate, vor face fata cu brio provocarilor tale de zi cu zi alaturi de micutul tau. Asadar, nu renunta la geanta ta preferata, fii cocheta si totodata mereu pregatita pentru nevoile bebelusului tau!

Cate scutece trebuie sa avem la indemana?

O intrebare destul de comuna in randul parintilor este cea cu privire la numarul potrivit de scutece pe care sa il avem la indemana. In general un bebelus utilizeaza in jur de 5 scutece pe zi, insa acesta este doar un numar estimativ. Cu toate acestea insa, este recomandat sa nu iti faci stocuri intregi de scutece, mai ales in primii doi ani de viata a celui mic din pricina faptului ca acestia cresc foarte repede si cu certitudine nu iti doresti sa ramai cu un numar mare de scutece pe care nu le vei mai putea utiliza, pentru ca nu se mai potrivesc cu nevoile actuale ale bebelusului. Pentru o privire de ansamblu, AAP estimeaza ca parintii unui nou-nascut vor trece prin aproximativ 3000 de scutece doar in primul an.

Obiectivul tau principal este acela de a te asigura ca bebelusul tau are intotdeauna pielea uscata, catifelata si sa nu prezinte iritatii. In cazul tuturor tipurilor de pampersi, marimea reprezinta un factor esential de avut in vedere, alaturi de calitate. In situatia aparitiei unor iritatii, este recomandat sa te prezinti la medic si eventual sa schimbi brand-ul de scutece daca problema se dovedeste a fi de la acestea.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.