Cauza morții femeii din Apuseni, care născuse în urmă cu trei zile. Proaspăta mamă avea doar 33 de ani

Author: Lavinia Medrea

Proaspăta mamă avea doar 33 de ani

Sursa: Canva/ISU Alba

O tragedie a avut loc într-o localitate izolată din Apuseni. O femeie în vârstă de doar 33 de ani din Scărișoara, județul Alba, a murit la trei zile după ce a născut un copil. Azi-dimineață a fost preluată de o ambulanță după ce i s-a făcut rău.

Salvatorii din cadrul ISU Alba s-au deplasat, duminică, alături de un medic de la Serviciul de Ambulanţă, cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara, pentru a oferi ajutor medical unei femei în vârstă de 33 de ani, care a născut cu trei zile în urmă și care era în stare de inconștiență.

Cauza morții femeii din Apuseni, care născuse în urmă cu trei zile

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Citește și: O adolescentă a murit după ce a fost atacată de un rechin. Aceasta și-a găsit sfârșitul înotând într-un râu

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată  pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă” , au anunțat reprezentanții ISU Alba.

Din nefericire, femeia în vârstă de 33 de ani a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Zeci de minute medicii au resuscitat-o pe tânăra mămică, dar totul a fost în zadar. Nu s-a mai putut face nimic în afară de a se declara decesul femeii. ISU Alba a declarat că bebelușul nu prezintă probleme de sănătate și va fi dus la Camera de primiri urgențe Câmpeni.

Iarna face ravagii în România

Zona localităţii Scărişoara nu este singura afectată de iarna întârziată. În Cugir, doi copaci au căzut pe carosabil, pe drumul judeţean 704, astfel că o bandă a fost blocată.

Citește și: Motivul pentru care o mamă și-a abandonat copilul de doar opt luni în scara unui bloc din Bălți: „Mă iertați, vă rog”

În plus, duminică a fost avariată rețeaua de alimentare cu energie electrică în Sebeș, Pianu, Ocna Mureș și Apuseni. Duminică dimineața, în jur de 1.200 de consumatori din perimetrul Sebeș- Pianu și alți 100 din comuna Garda de Sus nu erau alimentați cu energie electrică.