Cauza producerii accidentului tragic de pe „Drumul Morții” în care trei adulți și doi copii și-au pierdut viața. Tragedia a avut loc în apropierea localității Cumpărătura, județul Suceava

Autor: Andrei Costanda

Un accident cumplit a avut loc pe E85, soldat cu moartea a trei adulți și doi copii

Sursa: ISU Suceava

O familie și șoferul lor au murit într-un accident produs de un șofer ucrainean de autocisternă pe drumul E85.

În această dimineață, pe drumul E85, cunoscut și sub numele de „Drumul Morții”, în apropierea localității Cumpărătura din județul Suceava, a avut loc un accident teribil în care și-au pierdut viața cinci persoane.

Cauza producerii accidentului de pe „Drumul Morții”

Tragedia s-a produs din cauza unui șofer ucrainean care, se pare, a adormit la volan, pierzând controlul autocisternei pe care o conducea și intrând pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism.

În mașina lovită se afla o familie formată din părinți și doi copii, de 8 și 10 ani, care se întorceau acasă după o vacanță la mare. Mașina lor era transportată pe o platformă, condusă de un bărbat de 36 de ani din Buzău. Impactul a fost atât de violent încât patru dintre ocupanți au murit pe loc, iar pentru femeia din autoturism s-au efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Pompierii militari, echipaje SMURD și SAJ au ajuns rapid la fața locului, dar din păcate, nu au putut salva nicio persoană din autoturism.

„Am identificat șase victime. Una din autocisternă era conștientă și cooperantă și a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare. Din nefericire, în autoturism erau cinci persoane, toate încarcerate și în stare de inconștiență. Patru dintre ele aveau leziuni incompatibile cu viața, iar pentru una s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României

Citește și: Ce se întâmplă cu Miți, pisica care a mers singură la un spital veterinar din Iași pentru a naște. Medicul veterinar a făcut anunțul: „Nu a mai vrut-o nimeni”

Unicul supraviețuitor al accidentului este șoferul autocisternei

Unicul supraviețuitor al tragediei este șoferul ucrainean al autocisternei, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru investigații. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Conform primelor ipoteze ale anchetatorilor, șoferul de 40 de ani al autocisternei a adormit la volan, moment în care vehiculul său a pătruns pe contrasens și a lovit în plin autoturismul familiei.

„În jurul orei 6.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava, Biroul rutier, au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN2, în afara localității Cumpărătura. La fața locului, s-a constatat că un ansamblu auto, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din județul Buzău. În autoturism se mai aflau patru pasageri: doi minori și doi adulți.

În urma impactului, toate cele cinci persoane din autoturism au decedat. Conducătorul autocisternei a suferit leziuni ușoare și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, i-au fost recoltate și probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Suceava.