Caviarul de Oas, servit de bogatii lumii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 19:40

Suntem in Negresti-Oas, o localitate mica din Satu-Mare. In locul inca batut de carute si-n care oamenii cresc gaini si vite, e una dintre putinele ferme de sturioni, de la noi din tara.

 De aici pleaca, spre mesele bogatilor lumii, celebrul caviar- acele perle negre delicioase, extrem de scumpe. Pentru o suta de grame se pot plati si 50 de euro. O nimica toata pentru cei instariti, insa o avere pentru romanii de rand. Unde mai pui si ca multi nici macar n-au auzit de pestii care le produc.

El este Grigore Nap, cel care a avut curajul sa-si faca, pe pamant osan, o ferma de sturioni, asa cum a vazut in Germania, cu ani in urma.
Afacerea ii merge struna si asta pentru ca pestii pe care-i creste sunt cei mai valorosi din intreaga lume. Un singur exemplar poate sa ajunga, la maturitate, sa coste cat o masina noua. 

Ce mai, o adevarata mina de aur. Pentru asa pesti si investitia a fost pe masura. Halele si bazinele au fost proiecate special pentru a le oferi tot confortul pestilor. Asa cresc repede si frumosi, intr-un an cat altii in zece.


Sturionii s-au adaptat rapid la viata de munte si nici ca duc lipsa apei dulci, de Dunare. SI ca sa le fie bine, pestii sunt rasfatati cu mancare speciala, aduca tocmai din Danemarca.

Cine n-a auzit de icrele negre, adevarate delicatese? Cele mai bune piete de desfacere sunt in Rusia, dar si in statele Arabe, unde seicii platesc si 5.000 de euro pentru 1 kilogram de caviar.
Recoltarea se face insa doar o data la 4-5 ani.

Si carnea pestelui este scumpa. Deocamdata Grigore Nap are 700 de exemplare de peste doar in bazine si alte 700 in lacuri, insa spune ca nu se va opri aici. Anul viitor, alte cateva sute de exemplare sunt asteptate la ferma din muntii Oasului.





 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.