Caz de custodie cutremurator in editia de sambata a emisiunii "Ne vedem la tribunal"! Cine are mai multe sanse intr-un astfel de proces, mama sau tatal?

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 22:09

Psihoterapeutul Anda Pacurar si avocatul Ramona Mihailescu, jurati in cadrul emisiunii "Ne vedem la tribunal", au vorbit despre un proces de custodie ce va fi prezentat in editia de sambata.

Mioara si Tibi, divortati in urma cu sase luni isi disputa custodia copilului lor in varsta de doi ani si trei luni. Femeia il acuza pe fostul sot de inselaciune si sechestrare a fiului lor si isi doreste drepturi parintesti depline asupra copilului.

"Cand e vorba de familie intotdeauna apreciera juridica trebuie sa tina cont intr-o mare masura de natura emotionala a evenimentelor din casa", a spus Ramona Mihailescu.

Psihoterapeutul Anda Pacurar a avertizat ca astfel de procese pot avea efecte semnificative asupra minorilor implicati.

"Procesele de custodie sunt de fapt o lupta intre adulti, nu vizeaza copilul. Copilul isi iubeste neconditionat ambii parinti. Cu toate acestea, cand ajunge sa fie folosit ca arma in proces, minorul traieste ceea ce noi numim dilema de loialitate. El nu stie cui sa fie loial si incepe sa minta, sa spuna fiecaruia ce vrea sa auda.

In cele din urma toate aceste lucruri se imprima in personalitatea lui. Copilul poate sa mearga spre minciuna sau poate sa nu isi doreasca familie pentru ca a vazut cum e".

Avocatul Ramona Mihailescu a demontat mitul potrivit caruia, intr-un proces de custodie, mama este cea care are mai multe sanse de castig.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Lega

este de partea copilului. Aici este chestiunea pe care foarte multi oameni o interpreteaza gresit. In codul civil avem notiunea de parinte, nu avem nicaeri notiunea de mama sau de tata. Dar, peste codul civil si tot ce tine de dreptul familiei avem legea speciala de protectie a copilului, care urmareste interesul superior al minorului".

Care vor fi solutiile juratilor si sfatul psihologului dupa pledoariile acide, dar si induiosatoare ale celor doi veti putea afla sambata aceasta, de la ora 21:30, in emisiunea “ Ne vedem la tribunal ”, difuzata la Kanal D!

##VIDEO162365##

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.