Caz revoltator intr-un centru de vaccinare din Targu-Jiu! O adolescenta a fost imunizata din greseala cu un ser anti-COVID-19 care nu este recomandat persoanelor sub 18 ani!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 20 mai 2021, 15:01
O tânără de 17 ani a fost imunizata anti-coronavirus din greșeală cu un ser care nu este recomandat persoanelor care nu au împlinit 18
Sursa: unsplash.com

Incidentul socant a avut loc intr-un centru de vaccinare din Targu-Jiu, unde medicii au realizat ca au vaccinat o tanara de 17 ani cu un ser anti-COVID-19 care nu e recomandat persoanelor sub 18 ani!

In cursul zilei de miercuri, 19 mai 2021, o adolescenta in varsta de 17 ani a mers sa se programeze in vederea vaccinarii anti-COVID-19, la un centru de vaccinare, amenajat langa un liceu din Targu-Jiu. Reprezentantii centrului respectiv au programat-o pentru a doua zi la ora 11:00 pentru a i se administra vaccinul. Tanara s-a prezentat la centrul de vaccinare unde a prezentat crtea de identitate, iar cadrele medicale i-au administrat serul produs de compania Johnson&Johnson, care nu este recomandat persoanelor cu varsta sub 18 ani, potrivt romaniatv.net

O adolescenta din Targu-Jiu a fost vaccinata din greseala cu alt un ser anti-COVID-19! DSP a demarat o acheta de amploare!

Dupa administrarea vaccinului, tanara a mai ramas un timp in incinta centrului de vaccinare. In momentul in care medicii au incercat sa ii elibereze tinerei adeverinta de vaccinare au realizat faptul ca s-a produs o eroare. Mai mult decat atat, acestia au refuzat sa ii elibereze adeverinta respectiva motivand ca sistemul nu le permite deoarece este minora.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dupa ce a fost tinuta sub observatie dupa administrarea vaccinului, adolescenta a fost trimisa acasa de catre medici, nu inainte de a-i transmite ca in cazul in care va avea reactii adverse sa mearga de urgenta la spital pentru a primi ingrijiri medicale.
Pe de alta parte, Directia de Sanatate Publica Gorj a demarat la scurt timp dupa acest incident o ancheta de amploare, pentru a se efectua verificarile necesare.

Un bărbat a fost imunizat cu serul gresit la rapel!

S-au mai intamplat astfel de erori la vaccinare in Romania de la inceputul campaniei de vaccinare. In februarie 2021, Alin-Alexandru Ionescu a fost programat pentu a i se administra prima doza vaccin anti-Covid-19. Barbatul a mers sa i se administreze serul de la Pfizer in cadrul centrului de vaccinare amenajat la RomExpo, in capitala.

Ulterior, acesta s-a programat pentru a i se adminstra cea de-a doua doza de vaccin, unde, in mod normal, trebuia sa primeasca tot serul de la Pfizer. Din nefericire, acesta a primit vaccinul produs de compania Moderna.

Citeste si: Ce au descoperit specialiștii în cazul persoanelor care nu prezintă efecte secundare după vaccinul anti-Covid-19?

Citeste si: Ce se întâmplă dacă România nu atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie? Premierul României, anunț important despre restricții: „Nu putem depăși pandemia decât...”