Caz revoltător într-un spital din Cluj! O asistentă medicală i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș

Author: Alina Petre
Actualizat: 04 aug 2023, 03:05

O asistentă medicală i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș

O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de două luni, în loc să îi facă aerosoli, la un spital din Cluj.

O asistentă medicală de la un spital din județul Cluj i-a administrat greșit adrenalină unui sugar de numai câteva luni. Aceasta trebuia să îi facă aerolosoli.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu asistenta medicală care i-a administrat unui bebeluș adrenalină direct în venă

O asistentă medicală i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș

Mama copilului a ajuns cu bebelușul la spitalul municipal din Turda, la urgențe.

Acolo, a fost diagnosticat cu bronșiolită, o infecție virală care inflamează căile respiratorii.

Starea de rău a copilului persista, așa că medicul care a preluat cazul a recomandat să i se facă aerosoli cu adrenalină.

Pentru administrare a fost desemnată o asistentă medicală cu vechime în unitatea spitalicească. Fie dintr-o eroare, fie că nu a înțeles exact modul de administrare, asistenta i-a injectat micuțului adrenalină direct în venă.

Bebelușul de numai două luni a început imediat să se simtă tot mai rău și atunci s-au alarmat medicii care au intervenit rapid. După ce a fost stabilizat, sugarul a fost transferat la Pediatrie în Cluj.

Conducerea spitalului a recunoscut greșeala și a decis să o demită pe cea care ar fi putut provoca o tragedie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Familia nu a depus plângere și nici nu a sesizat Colegiul Medicilor.

Un bebeluș de două luni a murit după ce a fost înțepată cu foarfeca în cap de sora mai mare

Fetița în vârstă de două luni care a fost înțepată accidental cu o foarfecă în cap de sora sa mai mare, de un an și jumătate, a murit în Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Potrivit reprezentanților spitalului, micuța a suferit un stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Bebelușul a ajuns în comă la spitalul Vidra din Vrancea, unde a suferit un stop cardio-respirator.

A fost resuscitat după care a fost stabilizat la Spitalul Judeţean Focşani, fiind transferat apoi cu un elicopter SMURD la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din București, unde a fost intubat și ventilat mecanic.

Medicii au constatat că avea creierul afectat.

Incidentul a avut loc în comuna Tulnici, din județul Vrancea. Mama, în vârstă de 33 de ani, le-a spus poliţiştilor că totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă, chiar sub ochii ei, dar că nu a avut timp să reacționeze.

Mama ar fi scos singură foarfeca din capul micuței. Ea nu și-a dat seama cât de gravă este rana și a așteptat câteva ore în speranța că își va reveni până când a sunat la 112.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar în prezent se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

Citeste si: Ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua în care un copil de două luni a ajuns să aibă o foarfecă înfiptă în cap. Fetița a murit după zile întregi de chin

 

Taguri: