Caz șocant de trafic de persoane: Un român a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce voia să treacă ilegal în Anglia cu doi adolescenți ascunși în portbagaj

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 feb 2024, 16:45

Caz șocant de trafic de persoane: Un român a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce voia să treacă ilegal în Anglia cu doi adolescenți ascunși în portbagaj

Sursa: PixaBay

Într-un caz șocant de trafic de persoane, un bărbat român în vârstă de 30 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare de către instanța de la Dieppe. Sentința a venit la doar trei zile după ce acesta a fost prins încercând să treacă în Anglia cu doi adolescenți ascunși în genți de sport, în portbagajul unui BMW.

Incidentul  a avut loc vineri, 26 ianuarie 2024, când vameșii au descoperit doi adolescenți, un băiat și o fată de origine vietnameză, ascunși în două genți în portbagajul mașinii conduse de român. Aceștia călătoreau de la Clichy, în regiunea pariziană, până în orașul Ango, unde românul intenționa să urce pe feribotul către Anglia.

Român implicat într-un caz șocant de trafic de persoane

„Sacii erau foarte mici.

Aveau 80 cm pe 40 pe 50 cm ”, spune președintele tribunalului din Dieppe, potrivit portalului francez de știri Actu.

Luni, 29 ianuarie, inculpatul s-a prezentat la tribunal, cu o atitudine extrem de relaxată. Inițial, a negat faptele, dar ulterior s-a răzgândit și a mărturisit aproape totul. A explicat, cu ajutorul unui interpret, că a fost contactat de un moldovean, despre care a susținut că era un traficant mare de persoane, în timp ce se afla în România.

De meserie curier, românul a văzut o oportunitate de a face bani și a acceptat să transporte cei doi adolescenți.

Citește și: Fetiță de 9 ani din Galați, ucisă în bătaie! Principalul suspect este chiar mama ei

Bărbatul a relatat că i s-a dat cheia unei mașini și a luat un avion spre Franța, unde a așteptat zece zile într-un hotel până i s-a spus unde se afla parcată mașina.

El a explicat că adolescenții au fost plasați în portbagaj doar pentru ultimii șapte kilometri ai călătoriei, restul drumului fiind făcut pe bancheta din spate a mașinii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Cei doi au sosit cu genți de sport noi ”, spune românul.

Românul a fost condamnat la trei ani de închisoare

Cu toate acestea, declarația românului nu a coincis cu cea a tinerei vietnameze, care a afirmat că a fost în portbagaj împreună cu însoțitorul ei încă de la plecarea din regiunea Parisului. Mai mult, aceștia aveau cu ei tăietori pentru a deschide sacii, dacă era necesar.

Citește și: Tragedia de la Ferma Dacilor: Patronul Cornel Dinicu a izbucnit în lacrimi în momentul reconstituirii incendiului. Ce a descoperit acesta

Procurorul a cerut o pedeapsă de 30 de luni de închisoare și o interdicție de trei ani pe teritoriul francez împotriva românului. Cu toate acestea, instanța a fost și mai severă, condamnând bărbatul la 3 ani de închisoare și interzicându-i accesul pe teritoriul francez definitiv după eliberare.

Această decizie reflectă gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și încearcă să descurajeze astfel de practici periculoase și inumane.