CAZ SOCANT! Mortii dintr-un cimitir, somati de autoritati

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:27

Linistea care domneste peste cimitirele din Timisoara a fost tulburata de autoritati.

Inainte de Paste, edilii au lipit somatii de plata direct pe crucile defunctilor. Notificarea de la capataiul mortilor le aminteste restantierilor ca trebuie sa plateasca taxa de concesiune. Altfel, risca sa ramana fara loc de veci!

Incredibil, dar adevarat! Mortii dintr-un cimitir din Timisoara au primit somatie de plata direct pe locul de veci. Notificarile au fost lipite chiar pe cruci, pe numele defunctilor sau langa fotografiile acestora.

Timisorenii care au venit sa aprinda o lumanare celor  morti au inlemnit cand au vazut notificarile de pe morminte. Mai ales ca nu cei morti trebuie sa  plateasca taxa de concesiune. Explicatia edililor este simpla: foarte multi oameni nu si-au platit taxa. In cimitirul Rusu Sireanu, de exemplu, peste 600 de morminte sunt „expirate”, iar suma restanta este de peste 50 de mii de lei.
Concesionarea se face pe sapte ani contra sumei de aproape o suta de lei. Reprezentantii cimitirelor spun, pe buna dreptate, ca multe morminte sunt lasate in paragina. Fie rudele celor inmormantati acolo sunt si ele trecute in lumea dreptilor, fie au emigrat si nu mai ajung sa se ingrijeasca de locurile de veci.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Edilii s-au gandit ca de Paste toata lumea merge la cimitir conform traditiei, iar cei care au restante vor fi instiintati direct de pe cruce. 

„Somatiile care s-au pus in cimitire sunt in perfecta concordanta cu legislatia in vigoare. Exista o hotarare a Consiliului Local, care stabileste regulamentul de functionare al cimitirelor din municipiu. ”, explica viceprimarul, Traian Stoia.

Cu alte cuvinte, legea-i lege, nu tocmeala! Reprezentantii Primariei au anuntat ca vor incepe redistribuirea mormintelor imediat dupa Paste, iar cei care nu au luat in calcul somatiile isi vor pierde mormintele.