CAZ UNIC. Au descoperit un creier uman FARA CIRCUMVOLUTIUNI intr-un depozit abandonat

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 02 oct 2020, 11:55

Fotograful Adam Voorhes a dat peste un exemplar extrem de neobisnuit in timp ce fotografia mai multe exponate dintr-un depozit de creiere umane.

In timp ce fotografia exponatele dintr-un depozit de creiere umane de la Universitatea din Texas, fotograful Adam Voorhes a dat peste un exemplar extrem de neobisnuit: un creier care nu avea aproape deloc circumvolutiuni. Potrivit descopera.ro, David Dexter, cercetator la UK Brain Bank, spune ca un creier adult care sa arate asa este ceva extrem de rar, desi a mai vazut exemplare cu mai putine circumvolutiuni. Niciodata nu a mai intalnit insa ceva similar.

Lipsa de circumvolutiuni pe creier apare din cauza unei boli numite lisencefalie. Afectiunea apare in timpul dezvoltarii fetusului, din cauza unei deplasari anormale a neuronilor. Timp de un an de zile, Voorhes a cautat detalii despre acest creier ciudat si despre alte 100 de exemplare din colectia la care a lucrat. Din pacate, nu a gasit informatii despre persoana careia ii apartinuse creierul anormal.

Se cunosc multe cazuri de lisencefalie, dar mai putin grave.

Bolnavii sufera de spasme musulare, dificultati de inghitire, convulsii si intarziere la invatare. De obicei, cei mai multi bolanvi mor inainte de a implini 10 ani. Toate creierele din colectia universitatii provin de la pacienti ai Spitalului de Boli Mintale Austin, iar exemplarele au fost conservate in borcane cu formaldehida timp de peste 20 de ani.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.