Caz unic în Romania! Un bebelus avortat a refuzat să moara: "Mama ei nu a vrut sa o vadaa! Am tinut-o in brate!"

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 31 ian 2019, 15:05

Maternitatea din Botoşani, acolo unde ieri s-a născut o fetiţă uriaşă, din categoria "macrosom", a mai avut parte si de alte evenimente memorabile, unele fericite, altele extrem de triste.

Supranumită “Mămica de aur” a bebeluşilor de la Maternitatea Botoşani, Carmen Zaboloteanu, a făcut mărturisiri emoţionante din anii petrecuţi la acest loc de muncă.

 

Femeia îşi aminteşte un caz care a marcat-o.

“Au fost. Sunt unii copii pe care mi-i amintesc şi peste ani. A fost de exemplu: o fetiţă la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni şi mama a dorit pentru că avea o malformaţie genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine.

Dar fetiţa respectivă a supravieţuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetiţa a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ţinut-o în braţe. Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformaţie genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viaţa. Ce puteam să-i facem decât să o ţinem în braţe? Şi nu ştii ce să faci în situaţia aceasta.
Mama nu a dorit să o vadă, să o ştie, a plâns. dar… Şi sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a mărturisit cu multă emoţie în glas Carmen Zaboloteanu, medic în cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie, jurnaliştilor de la botosaneanul.ro.

Carmen Zaboloteanu lucrează la Maternitatea Botoşani de 5 ani şi nu are copii.

Cititi continuarea pe kfetele.ro

 

 

Taguri: