Cazul care a starnit revolta in prima zi de scoala! Copii legati cu sfoara ca sa pastreze distanta sociala!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 iul 2022, 12:50
Profesoara a folosit sfoara pentru ca distanta sociala sa fie respectata

Un caz petrecut in prima zi de scoala a starnit revolta mai multor parinti. Au existat, insa, si pareri contrare, care au taxat comentariile critice.

O profesoara a ales sa foloseasca sfoara pentru ca elevii ei sa pastreze distanta sociala.

Imaginile, filmate de un parinte, au starnit deopotriva revolta, cat si comentarii care au laudat initiativa. Mai multi parinti sustin ca metoda se foloseste si in Spania sau Marea Britanie.

"Uitați și dumneavoastră! Îi aduce cu sfoara! Trenulețul.. Vai de capul nostru.. Ne merităm soarta!", spune parintele, revoltat, care filmeaza.

Imaginile au starnit sute de comentarii pe retelele de socializare, fiind pornita o uriasa controversa pro si contra acestei metode.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce comentarii au dat utilizatorii

"Această metodă e folosită și în Marea Britanie, o metodă prin care se menține siguranță copiilor și e folosită atunci când se fac excursii, când se merge la pădure sau chiar într-un parc. Uitați și niște imagini care dovedesc asta și acestea nu sunt sfori...că nu a legat nimeni copilul de un copac și l-a pus să stea acolo..sunt numite 'safty/walking ropes'.

Eu zic să nu mai criticăm și să gândim logic", a fost un comentariu pro acestei metode.

"Oameni buni, uitați-vă mai bine,nu vă grăbiți să trageți concluzii pripite, nu este nimic greșit în ceea ce a făcut învățătoarea, acest mod se practica și când eram noi mici în excursii, ca să nu ne pierdem de grup,doamne ce vă place să dramatizați", a fost de parere altceva.

"Treziți-vă oameni buni! Azi îi poartă în lesă, mâine vor fi roboți! Frica va adus în situația în care nu mai gândiți logic. Copiii trebuie să fie liberi! Noi trebuie să fim liberi!" si "Uitați-vă la fetele lor!! Va rog frumos "dragi părinți" care de frica îmbolnăvirii nu mai puteți judeca normal, priviți pozele și clipurile cu copiii voștri din alți ani în prima zi de scoala/grădiniță etc. Și priviți acum....

Faceți o comparație va rog......! Asta este capodopera voastră, pentru ca nu vreți sa ne unim sa schimbam ceva pentru ei!!!", au fost doua comentarii impotriva initiativei profesoarei.

Scoala a inceput astazi, 14 septembrie, in conditii incerte. Sunt 3 scenarii, unul verde, atunci cand toti copiii merg la scoala, unul galben (sistem hibrid, cu scoala atat online, cat si fizic) si un scenariu rosu, cand elevii invata doar online.