Cazul copilului sechestrat și amenințat de propriul tată, a șocat întreaga țară! „Îmi e frică, tati!” De la o banală ceartă în casă și o vorbă aruncată la nervi, până la o adevărată nenorocire, nu e decât un pas

Author: Ana Filip
Actualizat: 19 mai 2023, 02:06

Copilul, captiv în relația bolnavă a părinților! Un bărbat din Chiajna s-a transformat în teroristul întregii familii, iar pe copila lui, de numai cinci ani, în ostaticul său, timp de 28 de ore. Iată filmul celei mai lungi negocieri din istoria Poliţiei române. 

Cazul tulburător al fetiței sechestrate și amenințată cu moartea de propriul tată, ar trebui să ne dea de gândit întregii țări. De la o banală ceartă în casă și o vorbă aruncată la nervi, până la o adevărată nenorocire, nu e decât un pas. Un astfel de moment l-a transformat pe un bărbat din Chiajna, în teroristul familiei sale, iar pe fetița lui, de numai cinci ani, în ostaticul său, vreme de 28 de ore.

Și poate altul ar fi fost deznodământul dacă în povestea teribilă nu ar fi intervenit un personaj, cel puțin controversat, care spune că l-a convins pe tată să se predea în 30 de minute. Însă Poliția își asumă meritele. Iată filmul întregii operațiuni de salvare pe care Poliția Română a lăudat-o.

Cazul copilului sechestrat și amenințat cu moartea de propriul tată, a șocat întreaga țară

„Îmi e frică, tati!”, sunt cuvintele nevinovate ale unei copile de numai cinci ani, transmise live pe Facebook de către tatăl ei, care a sechestrat-o în casă vreme de 28 de ore. Un gest nebun care avea să țină cu sufletul la gură o țară întreagă și să mobilizeze în jurul casei din Chiajna o armată de oameni, lunetiști, jandarmi, specialiști în negociere, ambulanțe și pompieri.

Citește și: Cine este tatăl care și-a sechestrat fetița de 5 ani în casă. Acesta a amenințat că va arunca toată casa în aer

Scos din minți după ce soția l-ar fi amenințat că îl părăsește împreună cu fetița lor, bărbatul a decis să își facă singur dreptate. Și-a luat singur fetița drept prizonier și s-a baricadat în locuința, înconjurat de butelii de gaz, pe care amenința că le va detona și va arunca în aer casa cu tot cu fiica lui.

„Pe tine nu te ia! Când te ia pe tine ne ia pe amândoi! Ne ia și ne duce lângă tataie!”, spunea bărbatul.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Următoarele zeci de ore aveau să țină în suspans autoritățile aflate în fața unei situații fără precedent.

Nimeni nu știa când se va termină și mai ales cum se va termină totul. O misiune delicată și dificilă cu atât mai mult cu cât la mijloc se află un copil nevinovat, captiv în relația bolnavă a părinților săi, a cărui viață era pusă în pericol de propriul tată.

„Situația de la Chiajna a fost cu atât mai dificilă cu cât bărbatul nu avea niciun fel de revendicare! La momentul respectiv el a reacționat în acest mod în momentul în care a aflat din partea partenerei sale de viață că va intenționa să se separe

definitiv de el și că va face tot posibilul că el să nu își mai vadă fetiță.” a precizat Cosmin Andreica, Președinte Sindicat Europol.

Citește și: Cum a fost convins bărbatul din Chiajna, care și-a sechestrat fata mai bine de 24 de ore, să nu arunce casa în aer: „La un moment dat, a dat drumul la gaz”