CAZUL DRAMATIC al unui BAIAT: "Mi-au luat dreptul la viata" VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 05:20

El este Petrisor, s-a nascut cu o boala extrem de grava, nanism hipofiziar, la cei 18 ani ai sai arata ca un copil de cel mult 10 ani.

 Orice efort fizic sau pur si simplu faptul ca sta prea mult la soare poate sa ii aduca sfarsitul. Parintii l-au parasit pe Petrisor de cand avea 5 ani, de atunci a ajuns in grija matusii, care si-a dat seama de boala de care sufera copilul abia la 7 ani, de atunci a inceput calvarul. A vazut ca micutul se dezvolta mult mai putin decat restul colegilor iar asta i-a ridicat semne de intrebare.


Petrisor stie ca nu va fi niciodata la fel ca baietii de varsta lui. S-a impacat insa cu ideea, ii este greu dar stie ca pentru a trai trebuie sa lupte in fiecare zi.Asa ca isi face singur injectiile de care viata lui depinde.

Cu toate acestea medicii din comisia care acorda gradele de handicap au decis ca Petrisor este apt de munca si mai mult de cat atat, nici nu are nevoie de o persoana care sa il ingijeasca.
Totul s-a intamplat in urma cu cateva zile, imediat ce a implinit varsta de 18 ani.

Matusa, cea in grija careia se afla Petrisor este disperata, biata femeie nu stie cum va face rost de 10.000 de lei pe luna pentru medicamentele baiatului.

Chiar si medicul in grija caruia se afla Petrisor de cativa ani de zile, sustine ca orice fel de activitate i-ar putea fi fatala. Membrii
comisiei pentru acordarea gradului de handicap recunosc ca Petrisor nu este apt de munca, insa asta este legea.

Matusa lui Petrisor sustine ca daca baiatul pe care il are in grija nu va fi trecut din nou in gradul 1 de handicap, pentru a putea avea un insotitor si pentru a primi medicamente gratuit, va da statul in judecata.