Cazul Lara Saban: Marturii SOCANTE facute de fratele ei, Ghiunal Gilberto Saban

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 12 oct 2020, 03:30

Ancheta noastra se apropie de final. Am reusit sa vorbesc chiar si cu principalul suspect din acest caz, Ghiunal Gilberto Saban, fratele Larei.

Nu este de competenta mea sa stabilesc vinovatii. Meseria mea presupune sa adun probe, marturii, iar dumneavoastra sa trageti singuri concluziile. Ceea ce veti vedea in materialul de astazi s-ar putea sa va socheze si veti intelege ca acolo unde sunt multi bani, viata unui om nu mai inseamna nimic.

Din discutiile cu martorul cheie, Christian Sabbagh a aflat ca iubita influentului politician turc ducea o viata de chin.

Ancheta continua, insa, iar Christian Sabbagh reuseste sa le gaseasca pe fiica si mama Larei Saban.

Cand toata lumea credea ca vinovatii au fost trimisi dupa gratii, o discutie purtata intre fratele Larei Saban si politicianul turc poate schimba cursul intregii anchete! Dar despre asta aflati in cele ce urmeaza.

Am reusit pana la urma sa vorbim si cu fratele Larei Saban. Si asta chiar daca cei de la Administratia Penitenciarelor mi-au refuzat acest lucru.

Sa zicem ca am primit un telefon, iar Ghiunal Saban a raspuns la toate intrebarile mele. Am eu, insumi, rezerve cu privire la unele lucruri pe care mi le-a spus, dar e de datoria mea sa vi le prezint. Sustine ca este nevinovat si ca altcineva ar fi omorat-o pe sora lui.

"In ziua respectiva, 2 mai de fapt, am fost contactat de cei doi turci. Am stat de vorba.

A ramas ca eu sa-i zic surorii mele ca ei au venit in tara pentru a o convinge sa nu mai plece in Turcia". A doua zi, Ghiunal sustine ca s-a intalnit, din nou, cu ei.

"Am zis sa mergem la un hotel. Nu au vrut. In niciun caz nu au vrut la o cafenea sau ceva de genul. Voiau intr-un loc cat mai rezervat".

Ghiunal spune ca a plecat cu Lara spre apartamentul in care-i astepta prietenul sau, George Davidescu, si unde urmau sa ajunga si cei doi turci.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu apar, insa, nici turcii, nici Davidescu, ci doar Lara si Ghiunal Saban. Avocatii apararii nu-si explica ce s-a intamplat.

Ghiunal Saban spune ca misteriosii turci sunt cei care au omorat-o Lara. "Eram toti in sufragerie- isi continua Ghiunal marturia- am stat de vorba. La un moment dat, au chemat-o pe sora mea pe hol, sa stea de vorba.

Exact cand sa ma duc sa vad ce fac ei, s-a auzit o pocnitura, o impuscatura! Dupa aceea a venit kurdul asta si m-a amenintat si pe mine si pe Davidescu cu pistoalele la tampla. "Daca faceti o miscare, urmeaza familiile voastre!"".

##VIDEO104324##

Imi amintesc ca despre acest episod mi-a vorbit si mama lui Ghiunal Saban: "Nu mi-a spus nimic, pentru ca era amenintat. Deci, oamenii acestia, pe nora-mea si pe nepotelul baiatului meu i-au fotografiat exact cand erau in parc si, fara sa-si dea seama, i-au zis: "O cunosti pe nevasta-ta si pe feciorul tau? Daca

ai spus ceva, iti omoram nevasta sau copilul!"". Si Ghiunal saban isi continua marturisirea: "Dupa ce au impuscat-o, ei au iesit si noi am ramas in apartament inca un sfert de ora. Nu am stiut ce sa facem. Dupa aceea am cumparat detergent ca era sange pe jos. Nu am putut sa anunt politia pentru ca mi-a fost teama ca o sa-mi omoare familia!".

Ghiunal Saban cere deshumarea surorii sale. Este ferm convins ca asta l-ar scapa de inchisoare, pentru ca, sustine el, s-ar dovedi ca moartea a fost provocata de un foc de arma si nu de o lovitura, asa cum sustin procurorii: "N-am inteles niciodata de ce procurorul a refuzat sa faca portretul robot al celor doi. Am specificat exact cum arata, inaltimea, kilograme, tenul, parul. (…) Unul era brunet, cu ten inchis, cam de inaltimea mea, imbracat cu blugi si bluza neagra cu dungi albe. Celalalt era grizonat, mai scund decat primul, imbracat in geaca gri si blugi".

Mai mult de atat, fratele Larei Saban sustine ca iubitul din Turcia al surorii sale ar fi facut de multa vreme presiuni asupra lui sa nu o mai lase pe Lara sa se duca in Turcia: "Mi-a propus mie, de mai multe ori, ca sa-i pun interdictie. "Bai, ia-o de aici pe sora-ta ca, daca nu, o sa-i pun droguri si e nasol!”"".

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Iata cum decurgeau negocierile dintre cei doi, asa cum reiese dintr-o inregistrare aflata la dosar:

POLITICIANUL TURC: "Sa nu cumva sa te atingi de bani! Ghiunal, adu-i inapoi!"

GHIUNAL SABAN: "Uite, e ceva de genul acesta... Eu merg la Consulatul de aici si fac o sesizare prin care arat ca sora mea se prostitueaza".

POLITICIANUL TURC: "Tu nu ai facut nimic altceva... decat sa ma determini s-o.... pe nevasta-ta. Adu banii inapoi! Asteapta tu, atinge-te tu de bani! Gandeste-te ce e mai important- banii sau nevasta!?(…) Am spus ca daca faci ceva gresit ma determini ca nevasta-ta sa fie***! Eu asa le fac celor care ma inseala!(…) S-o*** pe nevasta-ta si pe copilul tau! Si pe mama ta si tot neamul...".

Din discutii reiese ca politicianul turc ii oferise o mare suma de bani lui Ghiunal ca acesta sa gaseasca un politist corupt care sa-i puna surorii sale interdictie de a mai intra in Turcia! Numai ca, fratele Larei Saban avea, se pare, alte planuri cu banii.

E clar, trebuie sa ne intoarcem la Istanbul. Simt nevoia sa mai vorbesc o data cu doctorita Bilge Sezgin! Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le lamuresc. "Viata Larei devenise un mare joc din cauza banilor. Voiau sa o bage la inchisoare. Si, ganditi-va, abia devenise mama, avea un copil de numai 2-3 luni!", marturiseste doctorita.

Aceasta afirma ca nu se mai simte in siguranta de cand a pus la dispozitia justitiei probele pe care le are. Si asta chiar daca a cerut protectie.

"I-am cerut judecatorului ca identitatea sa-mi fie protejata, dar nu au facut asta. Procurorul mi-a spus ca autoritatile ma vor proteja! Dupa ce a inceput acest caz, la scurt timp, am facut plangerea, poate dupa o saptamana- zece zile, nu-mi amintesc exact- iunie sau iulie, viata mea s-a schimbat! Franele masinii mele au cedat cand conduceam. Am fost nevoita sa schimb sistemul de franare. A fost foarte periculos. Zilele acestea am avut accidentul de masina. Am un jeep foarte solid, dar am putut folosi doar frana de mana si am tras de volan. Dumnezeu, cred, m-a aparat!".

Este cert ca moartea Larei Saban ridica inca multe semne de intrebare, plecand de la refuzul autoritatilor de a deshuma trupul si pana la cercetarea la fata locului facuta cand a fost descoperit trupul Larei.

In treacat fie spus, probe importante au mai fost descoperite si dupa patru luni, desi se aflau la numai cativa metri de locul in care fusese gasit cadavrul. Este o adevarata telenovela, cu saraci si bogati. Iar miza cea mare acum este copilul Larei Saban.

Daca testul de paternitate cerut de familia Larei va dovedi ca tatal ei este influentul politician turc, ganditi-va ce mostenire fabuloasa ar putea revendica intr-o zi! Asta daca va ramane in viata. S-o lasam, insa, pe doctorita sa traga singura concluzie certa in acest caz: "Nimeni nu e in siguranta! Chiar daca plec de aici, nu voi fi in siguranta!".

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.