Cazul Pantelimon. Declarațiile cutremurătoare ale rudelor pacienților morți în spitalul groazei: „În 21 de zile, o dată nu au schimbat-o. O dată nu i-a dat apă să bea”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 02 sep 2024, 17:15

Un alt caz la Pantelimon, un alt raport, și totuși, sistemul rămâne la fel de bolnav

Sursa: Captură YouTube

Într-o țară în care sănătatea ar trebui să fie un drept fundamental, realitatea din spitale pare mai degrabă un coșmar continuu. Un coșmar în care medicii joacă rolul lui Dumnezeu decid cine trăiește și cine moare.

Pacienți care ajung pe patul de terapie intensivă, unde soarta lor nu este dictată doar de gravitatea bolii, ci și de nevoia de a elibera locuri pentru alți bolnavi. Acesta este scenariul sinistru la care asistăm neputincioși, iar întrebările care ne macină devin din ce în ce mai acute: Cine ne mai tratează cu adevărat?

Citește și: Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arestul preventiv! Declarațiile făcute de ministrul Sănătății, după decizia instanței

Au ajuns la spital pentru a se vindeca, dar au murit cu zile

Din păcate, deși anchetele și comisiile par a fi o rutină post-tragedie, ele nu reușesc să schimbe nimic în esență. Un alt caz la Pantelimon, un alt raport, și totuși, sistemul rămâne la fel de bolnav.

„L-au dus la spital și cică i-au întrerupt tratamentul.

Era tânăr, la 54 de ani. Era la pensie. Era bolnav, dar mergea, ieșea la poartă, vorbeam cu el. Când l-a dus la spital am auzit că a murit.

Și mama la fel. Am dus-o la Pantelimon, pentru că și-a rupt piciorul. A trăit vreo două luni. Mă pregăteam să-i duc căruciorul ăla să meargă, pentru că părea mai bine și la vreo 2-3 zile îmi dau telefon că a murit.

N-am știut că se poate întâmpla așa ceva,” a spus Constantin Stan, fiul unei femei decedate la Spitalul Pantelimon.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Un alt bărbat vorbește despre mama sa, a cărei stare s-a degradat de când a intrat pe porțile spitalului. Declarațiile sale sunt șocante, întrucât acesta acuză asistentele de nepăsare și neglijență.

„Ea nu avea putere să ceară apă și a zis că făcea doar cu mână și nici nu o băga cineva în seamă. Am chemat salvarea, pentru că nu mai avea aer.

Au internat-o în spital și în primele zile nu o găsea nimeni. Am țipat și a venit poliția. Ea era jos la camera de gardă. În 21 de zile, cât a stat internată, o dată nu au schimbat-o. Avea răni în gură. O dată nu i-a dat apă să bea,” spune acesta.

Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon, eliberate din arest

Între timp, întrebările rămân fără răspuns. Cele două doctorițe, acuzate de omor, au fost eliberate din arestul preventiv.

Doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș, de la Spitalul Sfântul Pantelimon, au părăsit Arestul Capitalei. Decizia Curții de Apel este definitivă, ceea ce înseamnă că, cel puțin pentru moment, Maria Miron și Mirela Păiuș se vor bucura de libertate până la continuarea procedurilor judiciare. 

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.