Cazul șocant al femeii care și-a luat viața cu câteva momente înainte să nască. S-a aruncat pe geam după ce i s-a refuzat operația de cezariană, pentru că avea dureri foarte mari

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 mai 2023, 00:40

O femeie însărcinată care a sărit de pe clădirea unui spital din Yulin, în provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei, după ce i s-a refuzat operația de cezariană, a șocat pe toată lumea în 2017.

Pe 30 august 2017, o tânără în vârstă de 26 de ani, pe nume Ma, a ajuns la Primul Spital din Yulin, însărcinată în 42 de săptămâni.

Huo Junwei, un medic de la spital, a examinat-o atunci pe Ma, iar  „capul fătului era foarte mare, ceea ce înseamnă că o naștere vaginală ar fi probabil riscantă”, a constatat medicul. Prin urmare, el a recomandat o cezariană, care a fost refuzată de familie.

Ma s-a sinucis din cauza durerilor sarcinii. Familia a refuzat să-i ofere dreptul la cezariană

Spitalul a informat familia despre situație și a încercat să obțină permisiunea pentru operația de cezariană, dar a fost respinsă în mod repetat.

În dimineața următoare, Ma a intrat în maternitate, cu dureri extreme. Ea a ieșit chiar de două ori din salon, implorându-i pe membrii familiei sale să-și dea consimțământul pentru a face o operație cezariană, susține spitalul, furnizând o înregistrare video de supraveghere care o arată pe Ma îngenunchind pentru a-și implora soțul și familia.

Cu toate acestea, familia i-a refuzat cererile.

Citeste si: Povestea șocantă a Saniei Khan, femeia care a fost ucisă de soțul ei pentru că a vorbit pe TikTok despre divorțul ei toxic. Avea doar 29 de ani și era foarte cunoscută

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ulterior, în jurul orei 20:00, Ma a căzut de la o fereastră de la etajul cinci al secției, luând atât viața ei, cât și copilul nenăscut, după ce „și-a pierdut controlul emoțiilor”.

Familia contrazice spitalul și spune că nu i-au permis lui Ma să nască prin cezariană

Soțul, pe nume Yan Li, a declarat că soția sa a îngenuncheat pentru că era prea dureros și că au cerut o cezariană după ce Ma a cerut o naștere naturală, dar spitalul ar fi refuzat să o efectueze.

„Doctorul a spus că nu era nevoie de cezariană deoarece soția mea este în siguranță și copilul ieșea”, a declarat Yan, soțul lui Ma.

Citeste si: După ce a stat patru luni în comă, Archie a murit la doar două ore după ce a fost deconectat de la aparate. Medicii le-au spus părinților săi îi dea voie să moară

Cazul a declanșat discuții aprinse pe rețelele de socializare din China, majoritatea internauților acuzând familia că nu a respectat decizia lui Ma.

„În afară de femeia însărcinată, nu este nevoie să se ceară părerea altcuiva”, a comentat un internaut, pe Twitter.